to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 17.05.2013

Κοινωνία

Σεσημασμένοι Χρυσαυγίτες οι δράστες του εμπρησμού σε μαγαζί μετανάστη (και αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι)

Η «Καθημερινή» επικαλείται αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο συλληφθέντες για τον εμπρησμό είναι υποστηρικτές της ΧΑ -οι ένας μάλιστα είχε και εμπλοκή με ναρκωτικά- και είχαν εμπλακεί στις συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές στις 30 Σεπτέμβρη (κατά την αντιφασιστική μοτοπορεία, που έληξε με 15 συλλήψεις και μετέπειτα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ). Έχουν δε, αφεθεί ήδη ελεύθεροι!


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «Παρότι σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμός από πρόθεση και φθορά ξένης περιουσίας, χθες ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους δίωξη σε βαθμό πλημμελήματοςΑφέθηκαν ελεύθεροι μετά τον ορισμό τακτικής δικασίμου».

Ολόκληρο το δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρει:

«Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που τον περασμένο Οκτώβριο είχαν τραυματιστεί σε συμπλοκή με αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της Αθήνας είναι και οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό, ξημερώματα Τρίτης, μπαρ αλλοδαπού στον Αγ. Παντελεήμονα. Πρόκειται για δύο άνδρες 34 ετών, εκ των οποίων ο ένας έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση μικροποσότητας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» και οι δύο συλληφθέντες, Ν.Π. και Γ.Π είχαν τραυματιστεί από χτυπήματα στο κεφάλι κατά τη συμπλοκή με αντιεξουσιαστές της μηχανοκίνητης πορείας της 30 Σεπτεμβρίου. Τα ονόματα και των δύο αναφέρονται στη δικογραφία που είχε σχηματίσει για την υπόθεση η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκείνης της νύχτας είχαν συλληφθεί 15 άτομα.

Οι δύο 34χρονοι καθώς και τρεις ακόμα συνεργοί τους που, κατά πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί αλλά διαφεύγουν τη σύλληψη έσπασαν, ξημερώματα Τρίτης, τη τζαμαρία και πυρπόλησαν το μπαρ με εύφλεκτο υγρό. Στις 8.30 μ.μ της Δευτέρας η ίδια ομάδα είχε πάει στο κατάστημα του αλλοδαπού (βρίσκεται στην οδό Λεμεσού 14), υπηκόου Καμερούν βρίζοντάς τον και απειλώντας τον: «Μαύρε σκύλε να πας στη χώρα σου» είναι -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος υπέδειξε στην αστυνομία τον έναν από τους δράστες της επίθεσης, ενώ δακτυλικό αποτύπωμα ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης. Aκολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων στην περιοχή της Κυψέλης. Ο ένας από αυτούς είχε γράψει συνθήματα με εθνικιστικό περιεχόμενο στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του, ενώ είχε σχεδιάσει και σύμβολα της Χρυσής Αυγής. Παρότι σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμός από πρόθεση και φθορά ξένης περιουσίας, χθες ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τον ορισμό τακτικής δικασίμου.

Θεωρείται πιθανό οι δράστες και οι ασύλληπτοι συνεργοί τους να έχουν συμμετοχή σε αρκετές ακόμα επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και της Κυψέλης. Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκε μάλιστα στα γραφεία της Ασφάλειας 20χρονος Σύρος, θύμα πρόσφατης ρατσιστικής επίθεσης, που όμως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των συλληφθέντων τους δράστες της σε βάρος του επίθεσης.

Παλαιότερη επίθεση

Ο ένας από τους δράστες είχε και προ τριμήνου επιτεθεί στον Καμερουνέζο ιδιοκτήτη του μπαρ. Επισημαίνεται ότι σε βάρος του καταστήματος έχουν υποβληθεί μηνύσεις και τον περασμένο Μάρτιο ο Δήμος Αθηναίων είχε προχωρήσει σε προσωρινή σφράγισή του για υγειονομικές παραβάσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)