to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:47 | 20.06.2016

Διεθνή

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο ηγέτης των Ισπανών Σοσιαλιστών: Ούτε Ραχόι ούτε Ιγκλέσιας στην κυβέρνηση!

«Είναι σημαντικό να διαθέτουμε ένα ισχυρό Σοσιαλιστικό Κόμμα… μεταξύ των ακραίων (θέσεων) του Ραχόι και του Ιγκλέσιας» πρόσθεσε.


O ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα στηρίξει ούτε τους συντηρητικούς του Λαϊκού Κόμματος (PP) ούτε τον υποψήφιο του συνασπισμού της Αριστεράς Unidos Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής κι ενώ μονάχα μια συμμαχία των κομμάτων της Αριστεράς θα μπορούσε να απομακρύνει το συντηρητικό κόμμα από την εξουσία.

«Δεν θα υποστηρίξουμε μια κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος και ο Ιγκλέσιας δεν θα γίνει επικεφαλής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Σάντσεθ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Onda Cero.

«Οι Ισπανοί δεν πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του κακού και του χειρότερου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτή η δήλωση του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) γίνεται λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων καταδεικνύει ότι η συμμαχία «Ενωμένοι Μπορούμε» (Unidos Podemos)- που έχει συσταθεί από το κόμμα Podemos και το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, κληρονόμος του Κομμουνιστικού Κόμματος) – θα συγκεντρώσει μεγαλύτερα ποσοστά την Κυριακή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και επομένως θα εκλέξει περισσότερους βουλευτές.

Εάν το Unidos Podemos λάμβανε την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πιθανό να επιτευχθεί για να αντικαταστήσει τη συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Όμως ο Πέδρο Σάντσεθ έδειξε να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον εφόσον αυτή η κυβέρνηση είχε επικεφαλής τον Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Δεν θα προσφέρουμε στήριξη σε μια κυβέρνηση που καταλύει την εθνική κυριαρχία» υπογράμμισε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Podemos, το οποίο τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την αυτονομία της Καταλονίας.

«Δεν θα υποστηρίξουμε καμία κυβέρνηση που θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα» της χώρας, τόνισε εκτιμώντας ότι ο Ιγκλέσιας «θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη» της Ισπανίας.

«Είναι σημαντικό να διαθέτουμε ένα ισχυρό Σοσιαλιστικό Κόμμα… μεταξύ των ακραίων (θέσεων) του Ραχόι και του Ιγκλέσιας» πρόσθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)