to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 05.06.2015

Πολιτική

Σε κρίσιμο σημείο η διαπραγμάτευση (όλες οι εξελίξεις - συνεχής ενημέρωση)

Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για κοινά συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν εμπεριέχονται στην πρόταση των δανειστών και τονίζουν ότι η πρόταση που παρουσιάστηκε από τους θεσμούς στις Βρυξέλλες περιέχει ακραίες θέσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση - Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ - Πιθανή νέα συνάντηση με τον Γιούνκερ σύντομα. Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή το απόγευμα στις 6 - Όλες οι εξελίξεις για τη διαπραγμάτευση σε liveblog.


Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την πρόταση της ελληνικής πλευράς ρεαλιστική και ως τη μόνη βάση της διαπραγμάτευσης.

O μαραθώνιος της Τετάρτης, οι αντιδράσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής  (ακολουθεί η συνεχής ενημέρωση):

Διπλωματικός και πολιτικός μαραθώνιος ακολούθησε τη συνάντησηΤσίπρα-Γιούνκερ (την Τετάρτη), με τη συμμετοχή για κάποια ώρα και του Γ. Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, θα υπάρξει και νέα συνάντηση, άγνωστο όμως πότε. Παρά την «εποικοδομητική διάθεση από πλευράς Κομισιόν», όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, οι προτάσεις των δανειστών  «επαναφέρουν στο τραπέζι ιδέες όπως το να κοπεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ή να αυξηθεί ο ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό 10 μονάδες, που φυσικά δεν μπορούν να έχουν καμία βάση συζήτησης». 

Στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Πέμπτης που έλαβε χώρα σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας το'υς εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.

Οι εξελίξεις, εντός κι εκτός Ελλάδας, στο liveblog που ακολουθεί (ανανεώνεται αυτόματα κάθε φορά που προστίθεται νέα είδηση):

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)