to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 24.06.2014

Κοινωνία

Σε κλοιό τρομοκρατίας η Φιλαδέλφεια - Αναβλήθηκε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Πολιτών, "είναι λυπηρό που σε αυτή την κομβική, για την πόλη, στιγμή κάποιοι διαλέγουν να απέχουν «διακριτικά», αποφεύγοντας την ευθύνη και το καθήκον απέναντι στην πόλη και τους δημότες" - Σήμερα η ανοιχτή συζήτηση με θέμα το νέο Ρυθμιστικό και την ανάγκη προστασίας του Άλσους


Θυμίζουμε ότι σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί η ανοιχτή συζήτηση με θέμα το νέο Ρυθμιστικό στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς. Διαβάστε επίσης το ψήφισμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τους τραμπουκισμούς στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Το χθεσινό (σσ Δευτέρα) έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το οποίο είχε ζητήσει η Δύναμη Πολιτών (η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές με επικεφαλής τον Α. Αασιλόπουλο), δύο μήνες πριν, για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής αναβλήθηκε λόγω της αποχής δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων. Επρόκειτο για την πρώτη θεσμική συζήτηση στην πόλη για το ζήτημα αυτό, με καθυστέρηση πολλών μηνών, ενώ μέσα στον προηγούμενο μήνα έχουν ματαιωθεί δυο ανοιχτές συζητήσεις με το ίδιο θέμα για λόγους πέρα απ’ τις προθέσεις των διοργανωτών τους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Πολιτών, "είναι λυπηρό που σε αυτή την κομβική, για την πόλη, στιγμή κάποιοι διαλέγουν να απέχουν «διακριτικά», αποφεύγοντας την ευθύνη και το καθήκον απέναντι στην πόλη και τους δημότες".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, ο τελευταίο διάστημα βιώνουμε έντονα ένα νοσηρό κλίμα που στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαού της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας με αποκορύφωμα τη φασιστικού τύπου επίθεση που δέχτηκαν την Παρασκευή 20/6/2014 όσοι επιχείρησαν να συμμετάσχουν  στην εκδήλωση του Συντονιστικού Κατοίκων Φ.-Χ. για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής. Όπως επισημαίνεται, "επενδύοντας στη συναισθηματική φόρτιση που υπάρχει σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, προκαλείται ένας τεχνητός διχασμός και καλλιεργείται κλίμα πολωτικής αντιπαράθεσης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος  της μετάθεσης ευθυνών σχετικά με την κατασκευή ή μη του γηπέδου".

Η Δύναμη Πολιτών  "καταγγέλλει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις  φασιστικές ενέργειες και τακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν υποκινούμενες ομάδες που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ και που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τον λαό της πόλης μας. Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατίας, καταπατούν  θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και στοχεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης". Όπως σημειώνει: "Καλούμε την Κυβέρνηση,  όλα τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας, την Αστυνομία, τη Διοίκηση και τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ να πάρουν ξεκάθαρη θέση συμβάλλοντας στην αποτροπή της επανάληψης τέτοιων επικίνδυνων για τη δημοκρατία ενεργειών".

 
 

Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη… Ελπίζουμε την τέταρτη φορά να τον πιάσουνε

Ανακοίνωση για την αναβολή εξέδωσε και το Συντονιστικό Κατοίκων (ΕΔΩ η ανακοίνωση για τους τραμπουκισμούς της 20ης Ιουνίου):

"Χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είχε συγκληθεί για να συζητήσει για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής. Επρόκειτο για την πρώτη θεσμική συζήτηση στην πόλη για το ζήτημα αυτό, με καθυστέρηση πολλών μηνών, ενώ μέσα στον προηγούμενο μήνα έχουν ματαιωθεί δυο ανοιχτές συζητήσεις με το ίδιο θέμα για λόγους πέρα απ’ τις προθέσεις των διοργανωτών τους. Δυστυχώς, η απουσία των περισσότερων δημοτικών συμβούλων από αδιαφορία, σκοπιμότητα ή φόβο οδήγησε στην αναβολή κι αυτής της συζήτησης λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ ταυτόχρονα η δυνατότητα του δημοτικού συμβουλίου να συνεδριάσει καθορίστηκε από την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έξω απ’ την αίθουσα και σ’ όλη την πόλη.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη… Ελπίζουμε την τέταρτη φορά να τον πιάσουνε!".

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)