to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:09 | 07.04.2014

Κοινωνία

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λιμάνια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις από σήμερα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, προχωρούν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας «ΟΜΥΛΕ» και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.


Αφορμή, στάθηκε η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου την περασμένη Παρασκευή, ότι αύριο Τρίτη 8 Απριλίου στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις 5 το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και ακρόαση από τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε."

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 07.00 το πρωί έως τις 11.00 και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 08.30, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Επίσης την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, που προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Τρίτης, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 4 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετέχουν και στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ την ημέρα αυτή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτίριο του ΟΛΠ.

«Τα Λιμάνια εδώ και καιρό βρίσκονται στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης. Πρώτα ο ΟΛΠ με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει δημοσιευθεί και εν συνεχεία ο ΟΛΘ και τα άλλα λιμάνια απειλούνται με ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και αναφέρει ότι «η εξέλιξη αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες, τις κρίσιμες δραστηριότητες της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το Εμπόριο, οι Μεταφορές».

«Επιχειρούν αιφνιδιαστικά να προχωρήσουν σε μία συζήτηση παρωδία, όπως έκαναν και στην περίπτωση του ΟΛΠ, ώστε να πάρουν το πράσινο φως για την δρομολόγηση εκποίησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)