to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 09.04.2014

Πολιτική

Οι δύο «υποδοχές» για την Α. Μέρκελ στην Αθήνα - φρούριο (ενημέρωση)

Με εμφανή την πρόθεση να στηρίξει το "success story" του Α. Σαμαρά και "να πουλήσει" στη γερμανική κοινή γνώμη αλλά χωρίς καμία υπόσχεση για το χρέος ή άλλη βοήθεια στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη της Α. Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό - Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό το συλλαλητήριο


Από τη μία οι φιλοφρονήσεις, από την άλλη η οργή. Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξή της στην κυβέρνηση Σαμαρά και στις πολιτικές λιτότητας που με προσήλωση εφαρμόζει, η κοινωνία διαδήλωσε, στην αποκλεισμένη από την αστυνομία Αθήνα, την αντίθεσή της στις ακραίες επιλογές της γερμανικής ηγεσίας για την Ευρώπη και τους λαούς της (παρακάτω φωτογραφίες από το συλλαλητήριο συνδικάτων, φορέων και κομμάτων).

Η καγκελάριος, απαντώντας στις συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά και τα σενάρια για ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο στήριξης, σημείωσε πως η πορεία της Ελλάδας θα αξιολογηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη Απριλίου. Παράλληλα χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητο ότι άξιζε να εφαρμοστεί το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις, συμπληρώνοντας ότι η πορεία δεν έφτασε στο τέλος, αλλά υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία. Αναγνώρισε επίσης ότι οι άνεργοι έχουν περάσει δύσκολα και ότι «δεν έχει φτάσει στο τέλος της αυτή η πορεία», ωστόσο σημείωσε πως υπάρχουν άλλα οφέλη, όπως π.χ. η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος (διαβάστε αναλυτικά για την «ανώμαλη προσγείωση» από τη Μέρκελ).

German Chancellor Angela Merkel talks with Greece's Prime minister Antonis Samaras (R) upon their arrival for a meeting with Greek young businessmen in a hotel in Athens on April 11, 2014. (AFP Photo / Louisa Gouliamaki)

Από την πλευρά του, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι το μεγάλο ζητούμενο για την ανάπτυξη είναι η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευματικότητα των αγαθών και των υπηρεσιών μας. "Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που στα επόμενα βήματά της, στα βήματα της ανάπτυξης, θα δείξει το μεγάλο ζητούμενο που είναι η εξωστρέφεια και η καινοτομία. Χρειάζεται νέες φρέσκες ιδέες, έχει γίνει μεγάλη προεργασία για να φτιάξουμε μία αγορά που να παράγει αντί να καταναλώνει. Αυτή η Ελλάδα είναι πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει έμψυχο υλικό μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας και μπορεί να γίνει κέντρο καινοτομίας με προοπτική εξωστρέφειας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

"Ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, παρά έμεινε στις ευχαριστίες προς τη Γερμανίδα καγκελάριο για την τιμή που του έκανε να τον συναντήσει", σχολιάζει σχετικά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

[ Διαβάστε σχετικά: Συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο ORF: Το σχέδιο της Μέρκελ είναι σχέδιο διάλυσης του ευρωπαϊκού Νότου (διαβάστε επίσης το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕφΣυν) // Κ. Ήσυχος στο Russia Today: Η Μέρκελ δεν πείθει τον ελληνικό λαό για το μύθο του success story  // The Independent: Η επίσκεψη Μέρκελ βρίσκεται πίσω από τo νέο ακριβό δανεισμό; ]

Η συνεχής ενημέρωση για την επίσκεψη Μέρκελ:

Φωτογραφίες από @dromografos και @MakisSinodinos

19:30  Η πορεία έληξε. Ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις Μέρκελ-Σαμαρά

19:18  Οι καθαρίστριες και πάλι δυναμικά

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

19:15  Η πορεία συνεχίζει προς τα Προπύλαια

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

18:45  Διαδηλωτές πετάν μπογιές στα ΜΑΤ

18:27  Παντού αστυνομία, μπλόκο Σταδίου και Αμερικής

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

18:23 Η πορεία ξεκινά. Συμμετέχουν πολλοί βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

18:14  Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος. Στην κεφαλή το πανό της ΕΡΤ

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

17:37 Πανό από την πορεία

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

17:30  Μόλις έκλεισε και η Σταδίου στο ύψος της Κολοκοτρώνη

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

17:15 Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει με συνθήματα από την Ακαδημίας προς τα προπύλαια

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

16:25 Την εκτίμηση ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημά του για συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για ακόμα μια φορά, εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha.

16:10 Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Η κυβέρνηση, αντί να θέσει στην κ. Μέρκελ το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, την υποδέχεται ως ανθύπατο στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και πλασάρει στον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό το νέο δήθεν success story, δηλαδή την "ηρωική" έξοδο της Ελλάδας στις αγορές».

15:30 Οι «αύρες» της ΕΛΑΣ στην Ηρώδου Αττικού (via @makisSinodinos):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

15:25 ΣΥΡΙΖΑ προς Κεδίκογλου: «Διαρκές είναι το έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας από την υποταγμένη κυβέρνηση»

15:15 Γ. Σακελλαρίδης: Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στη Μέρκελ και τους εγχώριους συνεταίρους της 

15:10 Κλούβες στην ήδη κλειστή Βασ. Σοφίας, ΜΑΤ στη Μεσογείων:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

15:05 Κ. Ήσυχος στο Russia Today: Η Μέρκελ δεν πείθει τον ελληνικό λαό για το μύθο του success story 

14:45 Έφτασε, γύρω στις 14.30, στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Το πρόγραμμά της ξεκινά στις 15.15, οπότε η κ. Μέρκελ μαζί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συμμετάσχουν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς.

14:40 Συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο ORF: Το σχέδιο της Μέρκελ είναι σχέδιο διάλυσης του ευρωπαϊκού Νότου (διαβάστε σχετικά το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕφΣυν)

14:20 The Independent: Η επίσκεψη Μέρκελ βρίσκεται πίσω από τo νέο ακριβό δανεισμό;

12:00 ΜΕΤΑ: Η ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ στην επίσημη υποδοχή της Μέρκελ;

11:50 Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: Η διαβολική άφιξη της Αγγελικής

10:30 Καλύτερα «ημίτρελες» παρά υποταγμένες: Οι καθαρίστριες υποδέχονται τη Μέρκελ (βίντεο - φωτ.)!

************

Παράλληλα, συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζητούν τα μέλη της επιτροπής γερμανικών αποζημιώσεων της Βουλής προκειμένου να της θέσουν όλες τις εκκρεμείς απαιτήσεις με την άφιξή της στην Αθήνα.  Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, αναμένεται να στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη με την οποία θα του ζητούν μεσολάβηση ώστε να συναντηθούν με την κ. Μέρκελ.  Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει και για ιστορικούς λόγους το ανεκπλήρωτο χρέος εκ μέρους της Γερμανίας, δηλαδή το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα τον κύριο Σαμαρά.  Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Άνγκελα Μέρκελ, τις λίγες ώρες που θα μείνει στην Αθήνα, να μην περιοριστεί στα καλά λόγια προς τον κ. Σαμαρά, ενώ, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τονίζει ότι «η ευρωπαϊκή Αριστερά δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη» 

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Η επίσκεψη Μέρκελ επιβεβαιώνει την πλήρη υποταγή Σαμαρά στις απαιτήσεις της πιο αντιδραστικής πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη 

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για το συλλαλητήριο:

Η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν  χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους  πολίτες της Αθήνας στην διαδήλωση που οργανώνεται από Ομοσπονδίες, συνδικάτα, συλλογικότητες και  φορείς   την Παρασκευή 11 Απριλίου, 5μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος. 

 
 

Οι αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ:

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)