to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:54 | 25.06.2014

Κοινωνία

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωράει η ΓΕΝΟΠ

Την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από αύριο, ημέρα κατά την οποία ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη "μικρή ΔΕΗ", προαναγγέλλει η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, ζητώντας την απόσυρσή του.


Στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλει επίσης τη διοργάνωση συλλαλητηρίων όπου υπάρχουν ενεργειακά κέντρα ανά την επικράτεια, ενώ παράλληλα καλεί όλους τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ και των θυγατρικών του να "βρίσκονται σε επαγρύπνηση".

Καλεί και τους φορείς των ενεργειακών περιοχών «για συντονισμό της δράσης». Ταυτόχρονα η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ.

Ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί "η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση" η ιστορία της χώρας όπως είναι η ΔΕΗ δεν πωλείται και δεν αγοράζεται. Επίσης αιτούνται από τον κ. Ζερβό και την διοίκηση της ΔΕΗ να δηλώσουν δημόσια πως και με ποιόν τρόπο προστατεύουν τα συμφέροντα του Ομίλου ΔΕΗ.

Ακόμη ζητούν, από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου και δημόσιο διάλογο . Να καταθέσει και να παρουσιάσει η κυβέρνηση τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Τέλος, ζητούν από τη κυβέρνηση να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την Ευρωπαϊκή οδηγία που «επιβάλλει» την εκποίηση της ΔΕΗ. "Αν υπάρχει' διευκρινίζουν.

Τέλος καταγγέλλουν την καταστροφική "μνημονιακή, υποταγμένη και πειθαρχημένη στις απαιτήσεις των οικονομικών συμφερόντων κυβέρνηση" που σκοπό έχει την "εκποίηση" του ομίλου ΔΕΗ, της Μεγαλύτερης βιομηχανικής και στρατηγικής σημασίας Επιχείρησης για την χώρα. "Ακρωτηριάζουν την ΔΕΗ και δωρίζουν το 30% του σώματος της στο ιδιωτικό κρατικοδίαιτο κεφάλαιο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)