to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 27.07.2014

Διεθνή

Σάββατο βράδυ: Άγρια επίθεση σε δύο παλαιστίνιους από νεαρούς Εβραίους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ

Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι χτυπήθηκαν άγρια την Παρασκευή το βράδυ από μια ομάδα νεαρών Εβραίων στη συνοικία Νεβέ Γιάκοβ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, έγινε γνωστό χθες Σάββατο από την αστυνομία.


«Τη χθεσινή νύχτα (σ.σ. της Παρασκευής) δύο Άραβες δέχθηκαν επίθεση προφανώς από νεαρούς Εβραίους», ανακοίνωσε η Λούμπα Σάμρι εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις υπόπτων. 

Οι δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 20 ετών, που δέχθηκαν την επίθεση είναι ο Αμίρ Σούκρι και ο Σάμερ Μάχφουζ. Οι δύο άνδρες περπατούσαν στον δρόμο όταν νεαροί Εβραίοι, που τους ζήτησαν τσιγάρο, έβγαλαν ξύλα και σιδηρόβεργες και τους χτύπησαν, όπως διηγήθηκε ένα από τα θύματα στην εφημερίδα Χααρέτζ. 

Η εφημερίδα, που δημοσίευσε φωτογραφίες των θυμάτων που τους δείχνουν με τα πρόσωπα εντελώς πρησμένα, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης «δεν κάλεσαν ασθενοφόρο».

Οι φρικτά χτυπημένοι παλαιστίνιοι (πηγή)

«Οι συγγενείς τους αρνήθηκαν να περιμένουν το ασθενοφόρο που είχαμε καλέσει και τους μετέφεραν (στο νοσοκομείο) μόνοι τους», επεσήμανε από την πλευρά της η Σάμρι. 

Αντιπολεμική διαδήλωση

Στο μεταξύ πολλές χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ για να ζητήσουν τον τερματισμό της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Η διαδήλωση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση αριστερών οργανώσεων, είναι η πιο σημαντική που έχουν διοργανώσει οι αντιτιθέμενοι στον πόλεμο μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου. 

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν παρά την προειδοποίηση της αστυνομίας η οποία είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ότι απαγορεύει τη διεξαγωγή της διαδήλωσης «για λόγους ασφαλείας», για τον φόβο εκτόξευσης ρουκετών από τη Γάζα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πολλά πανό που έγραφαν: «Υπάρχει και άλλος δρόμος» εκτός από τον πόλεμο, «Ελευθερώστε τη Γάζα τώρα, αφήστε τους να ζήσουν», αναφερόμενοι στους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα, «Σταματήστε τον πόλεμο και την κατοχή» της Δυτικής Όχθης. 

Νεκρός στρατιώτης

Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από μια οβίδα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του στρατού.

«Ο στρατιώτης αυτός σκοτώθηκε από μια οβίδα που ερίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας και έπεσε σε ισραηλινό έδαφος», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Πλέον οι ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης στη Γάζα στις 8 Ιουλίου φτάνουν τους 43. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)