to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 28.06.2013

Κοινωνία

Σάββατο 29/6: Πανελλαδικό συλλαλητήριο για να μην περάσει η διάλυση του δημοσίου και των δήμων (βίντεο και φωτογραφίες)

Με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και συμμετοχή δεκάδων ομοσπονδιών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο πανελλαδικό-πανεργατικό Συλλαλητήριο στις 11.30 το πρωί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη.


Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες Ομοσπονδίες εργαζομένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στήριξε την πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

  

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση

 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, μετά και από κοινή σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη, και πολλές ομοσπονδίες και συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ιδιωτικων Υπαλλήλων Ελλάδας, η Παν. Αμ. Εργαζομένων στα πετρελαιοειδη διυλιστηρια και χημικη βιομηχανία, η Πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Η Πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων προσωπικού επιχειρήσεων ραδιοφωνίας-τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), η Πανελλήνια ομοσπονδία προσωπικού τύπου και ΜΜΕ, η Ομοσπονδία ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας (ΟΗΕ), η Πανελλήνια ομοσπονδία θεάματος ακροάματος, η Ομοσπονδία εργαζομένων καπνοβιομηχανιών Ελλάδας, η Ομοσπονδία θυρωρών Ελλάδας, η Παν. Αμ. Ιατρικών επισκεπτών φαρμακευτικών και συναφών ιατρικών κλάδων, Γενικη Συνομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), η ομοσπονδία ιδιωτικων εκπαιδευτικων λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλά στο Κόκκινο 105,5 για τη πρωτοβουλία της ομοσπονδίας

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«Η πρωτοβουλία αυτή ανελήφθη από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην προσπάθεια του κοινού συντονισμού και της διοργάνωσης μαζικών και ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων κόντρα στην εξαθλίωση των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας που θέλει η τρόικα και εκτελεί η δικομματική τώρα συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Στο στόχαστρο τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Δημοσίου με πρώτους στη σειρά των απολύσεων τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. Αφού πρώτα κατάφεραν να «κλείσουν» την Ε.Ρ.Τ. και να πετάξουν στο δρόμο με την πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 2.656 εργαζόμενους, είναι βέβαιο πώς θα επιχειρήσουν να επιβάλουν παρόμοιες αποφάσεις και σε άλλους κλάδους. Αποφάσεις αντισυνταγματικές και πέρα για πέρα απάνθρωπες».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλήγει: «Η πολιτική τους είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Η κοινωνία έχει «στεγνώσει», οι πολίτες «αυτοκτονούν» ή πεθαίνουν λόγω έλλειψης φαρμάκων, η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο», οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καταντήσει φιλοδώρημα. Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Κι όμως συνεχίζουν… Είναι η ώρα να τους δώσουμε τη δική μας ηχηρή απάντηση. Αντί για το δικό μας «ξαφνικό» θάνατο να  ετοιμάσουμε τον δικό τους… ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!»

 Αυτόνομη Παρέμβαση: Μπορούμε να νικήσουμε

«Εργαζόμενε και εργαζόμενη δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση αυτή μας πήρε τους μισθούς και τις συντάξεις, τετραπλασίασε την ανεργία στην εποχή του μνημονίου, έστειλε στην απελπισία και την αυτοκτονία χιλιάδες συμπολιτών μας και τα παιδιά μας στη μετανάστευση. Τώρα θέλουν να πάρουν και τα σπίτια μας.

Δεν πάει άλλο. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, αρκεί να το πιστέψουμε και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Τέρμα πια οι αυταπάτες, οι αναμονές και οι γκρίνιες», αναφέρει σε ανακοίνωση-κάλεσμα στο συλλαλητηριο της 29/6 η Αυτόνομη Παρέμβαση, προσθέτοντας: «Καλούμε τους εργαζόμενους να υπερβούμε την αδράνεια της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να πάρουμε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από το συντονισμό ομοσπονδιών το Σάββατο 29/6 στις 11:30 στην Πλ. Καραϊσκάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)