to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:29 | 19.03.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Το σατιρικό Neo Magazin Royale δηλώνει ότι παραποίησε το βίντεο Βαρουφάκη (βίντεο)

Για τη γνησιότητα ή μη του επίμαχου βίντεο το οποίο έδειχνε τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του, το οποίο παρουσίασε στην εκπομπή του ο Γερμανός δημοσιογράφος Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD στις 15 Μαρτίου, μίλησε μέσω βίντεο που ανέβασαν στο youtube, στην επίσημη σελίδα της εκπομπής, ο Γερμανός παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Neo Magazin Royale του καναλιού ΖDF, Γιαν Μπόερμαν.


Ενημέρωση 20:40 Διευθυντής ZDF: Κάναμε φάρσα

Με επίσημη παρέμβαση του διευθυντή του ZDF, φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει το θέμα με το βίντεο που απεικονίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο, μιλώντας για τη Γερμανία.

Όλα ξεκίνησαν όταν η σατιρική εκπομπή Neo Magazin που προβάλλεται στο ZDF, υποστήριξε μέσω τρέιλερ, ότι "πείραξε" το βίντεο και ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε κάνει τη συγκεκριμένη χειρονομία.

Η σατιρική εκπομπή υποστήριξε ότι εκμεταλλεύτηκε μια εκφορά του λόγου του Έλληνα υπουργού, για να περάσει τη φάρσα της, που όπως ανέφερε την "έχαψε" μέχρι και ο ειδικός σε πλαστά βίντεο.

Όμως όπως όλα δείχνουν το πλαστό βίντεο ήταν αυτό, το οποίο ανέφερε ως... πλαστό το βίντεο με τη χειρονομία σε ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ζάγκρεμπ.

Ο διευθυντής  του ZDF δήλωσε ότι  η προβολή βίντεο με αλλοίωση στο βίντεο Βαρουφάκη, ήταν μια φάρσα της εκπομπής, που στόχο είχε να δείξει πόσο ασήμαντο είναι να ασχολούνται σοβαρές εκπομπές με κάτι τέτοιο και να το φέρνουν στο προσκήνιο 2 χρόνια μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BILD με δημοσίευμά της, επέμενε ότι το αρχικό βίντεο ήταν αληθινό και ότι οι κωμικοί έκαναν πλάκα για το ότι το "παραποίησαν".

Κριτική στους Γερμανούς

Οι ίδιοι οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής εμφανίζονταν να καυτηριάζουν έντονα τη στάση του παρουσιαστή Γκούντερ Γιάουχ λέγοντας. "Ο κ. Γιάουχ είναι πολύ μπροστά, μόλις τρεις βδομάδες είχαμε που ανεβάσαμε το βίντεο στο ίντερνετ και το είδαμε να παίζει στην εκπομπή του".

"Πιστεύω πως ο Γκούντερ Γιάουχ και η Βόρεια γερμανική εταιρία μετάδοσης πρέπει να φύγουν οικειοθελώς από το ευρώ" σημειώνει ο κύριος που αναπαριστά με τεράστια επιτυχία το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη και σημειώνεται πως ο Γερμανός δημοσιογράφος κερδίζει σε ένα χρόνο, όσα αποκομίζει δηλαδή η Αθήνα από φόρους. "Οικονομικά είναι πολύ κοντά με την Ελλάδα. Θα έλεγα μάλιστα, πως κερδίζει περισσότερα από όλη τη χώρα".

Με χιουμοριστικό τρόπο ο Γερμανός μιλά και για τη νοοτροπία των ομοεθνών του λέγοντας: "Έτσι λειτουργούμε οι Γερμανοί. Καταστρέφουμε την Ευρώπη δύο φορές σε έναν αιώνα, αλλά τρελαινόμαστε όταν κάποιος μας δείχνει το δάχτυλο".

Νωρίτερα σήμερα:

Στο παραποιημένο βίντεο, το οποίο προκάλεσε σάλο στη Γερμανία και εκτεταμένα άρθρα στον γερμανικό τύπο, ο Έλληνας υπουργός εμφανίζεται την ώρα που εκστομίζει τη φράση «stick the finger to Germany» να κάνει και την αντίστοιχη κίνηση.

 

Όπως εξηγούν στο βίντεο που ανέβασαν στο youtube, αναζητούσαν τον περασμένο Φεβρουάριο (σ.σ. το βίντεο που μετέδωσε το ARD είναι από τις 12 Φεβρουαρίου) πλάνα από τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας αλλά δεν έβρισκαν άλλα εκτός από αυτά της εκδήλωσης στην Κροατία του 2013. Αφού εξασφάλισαν τα πλάνα, «πείραξαν» την επίμαχη σκηνή προκειμένου ο Γιάνης Βαρουφάκης να εμφανίζεται να κάνει την άσεμνη χειρονομία προς τη Γερμανία. Για να το πετύχουν αυτό, μάλιστα, χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σωσία του ΥΠΟΙΚ που εμφανίζεται και στο βίντεοκλιπ.

Στο τέλος εξηγούν ότι το έκαναν για να παγιδεύσουν τον δημοσιογράφο Γκίντερ Γιάουχ του ARD και να σαρκάσουν για άλλη μια φορά το πάθος των Γερμανών κατά όσων επιτίθενται στην πατρίδα τους.

Ακολουθεί το video από την εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD της 15 Μαρτίου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)