to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:54 | 09.04.2013

Κοινωνία

Σαν να μην είναι αρκετά: ετοιμάζουν νέα κολαστήρια-κέντρα κράτησης μεταναστών

Τη λειτουργία και νέων στρατοπέδων στην Ήπειρο και τα νησιά του Αιγαίου, προαναγγέλλει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.


Σύμφωνα με "Τα Νέα", οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών δεν ανατρέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου, που προβλέπει την ανάπτυξη τουλάχιστον 25 χώρων πρώτης υποδοχής και κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων.


Στις άμεσες προοπτικές είναι η λειτουργία κέντρου στην Ήπειρο, ενώ η αύξηση των παράνομων μεταναστών που επιλέγουν να περάσουν στην Ελλάδα από τα νησιά έχει βάλει στην ατζέντα του σχεδιασμού τη λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον τέσσερα νησιά του Αιγαίου.
Τα έξι κέντρα που λειτουργούν σήμερα έχουν χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Πρόκειται για τα κέντρα στην Αμυγδαλέζα, στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και στην Κόρινθο.



Στην Αμυγδαλέζα κρατούνται 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.


 

Πηγή: Τα Νέα via enikos.gr

Mάλλον είναι περήφανοι για τις συνθήκες κράτησης, που ισοδυναμούν με βασανιστήριο, σε μέρη όπως η Αμυγδαλέζα ή τα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας...

Ενα απόσπασμα απόα όσα είδαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που πήγαν στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα:

Οι 800 από τους 1500 περίπου μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι εκεί ως «λεία» του «Ξένιου Δία», έχουν καταφύγει στο έσχατο μέσο υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς τους, την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την εξωφρενικής διάρκειας φυλάκισή τους και τις άθλιες συνθήκες κράτησης. Οι συνθήκες αυτές, που ουσιαστικά συνιστούν βασανιστήριο, έχουν επανειλημμένα επισημανθεί, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας, ωστόσο, ουδόλως φαίνεται να πτοείται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)