to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:11 | 22.10.2013

Πολιτική

Σαμαράς στην Ελλάδα, όπως Λεπέν στη Γαλλία

Ακροδεξιά ρητορική και ρατσιστική προπαγάνδα από τον πρωθυπουργό


Στη φωτογραφία βλέπετε μία αφίσα του ακροδεξιού και ρατσιστικού 'Εθνικού Μετώπου' της Γαλλίας που γράφει: "1 εκατομμύριο άνεργοι σημαίνει 1 εκατομμύριο μετανάστες. Πάει πολύ. Η Γαλλία και οι Γάλλοι μπροστά".

Μία μικρή παραλλαγή του σκοταδιστικού τσιτάτου είπε χθες στη Μάλτα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς: «Εχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες».

«Για μία ακόμα φορά ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου από την καταστροφή των μνημονιακών πολιτικών του στους φτωχοδιάβολους μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στην προσπάθειά τους για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη», σχολίασε το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού



Ξεπέρασε όλα τα όρια φανατισμού και ρατσισμού ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί» το ότι «έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες».

Με την περιοδεία του σε χώρες της νότιας Ευρώπης, προσπαθεί να ενισχύσει την απάνθρωπη πολιτική της Ευρώπης-φρούριο και της κυβέρνησής του και επιχειρεί για μία ακόμα φορά να στρέψει την προσοχή του κόσμου από την καταστροφή των μνημονιακών πολιτικών του στους φτωχοδιάβολους μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στην προσπάθειά τους για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Αγνοεί σκόπιμα τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα οποία 550.000 μετανάστες ζουν στην Ελλάδα με άδειες διαμονής διαφόρων ειδών, ενώ δεν υπάρχει ούτε μία σοβαρή επιστημονική έρευνα που να εκτιμά τους μετανάστες χωρίς χαρτιά σε περισσότερους από 200.000 - 300.000. Αυτοί οι μετανάστες ήταν περίπου τόσοι ή και περισσότεροι πολύ πριν η ανεργία φτάσει στο 27% και τους σαφώς περισσότερους ανέργους με τις πολιτικές του κου Σαμαρά και των προκατόχων του.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς αγνοεί προκλητικά ακόμα και τον Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης που χρησιμοποίησε παλαιότερη δήλωσή του περί ανακατάληψης των κέντρων των πόλεων από τους μετανάστες, ως παράδειγμα ρατσιστικής και ξενοφοβικής συμπεριφοράς.

Φτάνει πια κ. Σαμαρά! Αυτό που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο είναι ο επικίνδυνος λόγος σας και η μάταιη προσπάθειά σας να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο από την ανεργία, τη φτώχεια και την καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος και κράτους πρόνοιας που έχετε επιφέρει. Αυτή την πολιτική θα την σταματήσουμε είτε το θέλετε, είτε όχι.

Διαβάστε σχετικά:

Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσες οι απολύσεις που έχουν γίνει

Οι ξένοι κλέβουν τις θέσεις των ανέργων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)