to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:24 | 20.08.2014

πηγή: news247.gr

Διεθνή

Σάλος στην Ολλανδία: 461.000 ευρώ για έναν φράκτη στο "εξοχικό" του βασιλιά Αλέξανδρου στην Ελλάδα

Η ολλανδική κυβέρνηση ξόδεψε 461.000 ευρώ για την κατασκευή ενός φράκτη στην θερινή κατοικία του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου στην Ελλάδα


H κυβέρνηση της Ολλανδίας πλήρωσε 461.000 ευρώ για την ανέγερση έναν φράκτη γύρω από την παραθαλάσσια βίλα του βασιλιά Γουλιέλμου Αλεξάνδρου στη νότια Ελλάδα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL News, πυροδοτώντας σφοδρές επικρίσεις από μέσα ενημέρωσης και απαιτήσεις να δοθεί μια εξήγηση.

Η ολλανδική μοναρχία παραμένει δημοφιλής, ένα χρόνο αφού ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος ανέβηκε στο θρόνο μετά την παραίτηση της μητέρας του βασίλισσας Βεατρίκης, ωστόσο επικριτές της λένε ότι κοστίζει υπερβολικά, ειδικά σε μια εποχή που η χώρα δίνει μάχη για να βγει από την ύφεση. Ο Οίκος της Οράγγης ήταν πέρυσι ο πλέον πολυδάπανος στην Ευρώπη, καθώς ξόδεψε 39,9 εκατομμύρια ευρώ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL δημοσίευσε έγγραφα που δείχνουν ότι ένας γείτονας έλαβε 461.000 ευρώ καθώς ενοικίασε στην ολλανδική κυβέρνηση για ένα διάστημα 30 ετών ένα οικόπεδο με το οποίο γειτνιάζει το ακίνητο προκειμένου να κατασκευαστεί ο φράκτης.

Το οικόπεδο έχει αγοραστική αξία περίπου 35.000 ευρώ μόνο.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για αυτή την είδηση, με δημοφιλείς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους να θέτουν υπό αμφισβήτηση την χρήση αυτή των χρημάτων των φορολογουμένων. «Το ολλανδικό κράτος καταληστεύτηκε» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου. «Το ολλανδικό κράτος ‘έσκασε’ μισό εκατομμύριο για έναν φράκτη» ανέφερε ένας άλλος τίτλος.

Σήμερα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλεξάντερ Πέκτολντ δήλωσε ότι θα απαιτήσει διευκρινίσεις για την ανάγκη του να ξοδευτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα φράκτη.

«Η κυβέρνηση πρέπει προφανώς να προστατεύει το βασιλιά, όμως πρέπει επίσης να αποφεύγει τα άχρηστα έξοδα» είπε ο ίδιος όπως μετέδωσε το RTL.

«To ζήτημα είναι να μάθουμε εάν είναι απαραίτητο να ενοικιάσουμε ένα κομμάτι γης του γείτονα για μισό εκατομμύριο ευρώ αντί να κατασκευάσουμε τον φράκτη στη δική μας γη» τόνισε επίσης.

Είναι η δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι που τα έξοδα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας γίνονται πρωτοσέλιδη είδηση.

Τον Ιούνιο βουλευτές είχαν καταθέσει ερωτήματα στο κοινοβούλιο για την ανακαίνιση ύψους 900.000 ευρώ ενός εκ των οικογενειακών παλατιών.

Η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις οικονομικές λεπτομέρειες της κατασκευής του φράκτη.

«Το Ολλανδικό Κράτος θα έχει το δικαίωμα να θεσπίζει οποιουδήποτε είδους μέτρα ασφαλείας που το Κράτος κρίνει απαραίτητα, περιλαμβανομένων της δενδροφύτευσης, της οικοδόμησης τοίχων και της τοποθέτησης οποιουδήποτε άλλου είδους κατασκευής ασφαλείας» σύμφωνα με το συμβόλαιο που δημοσίευσε το RTL.

O Γουλιέλμος Αλέξανδρος αγόρασε την θερινή κατοικία το 2012.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)