to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:56 | 16.05.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η πολιτική μας δέσμευση δεν περιλαμβάνει απολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, συγκεκριμένα στην εκπομπή "Τα Ασυμβίβαστα, ανέφερε πως "ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης αποτελεί το αντίμετρο σε αυτό που πρότειναν οι δανειστές, δηλαδή σε απολύσεις και περικοπές μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συνεπώς, το αντίμετρο είναι σαφώς προτιμότερο και αποτελεί κοινό τόπο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που είναι στο σύμφωνο σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο εν λόγω μηχανισμός θα θεσμοθετηθεί, αλλά θα παραμείνει ανενεργός. Δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί το 2017, καθώς το πλεόνασμα δίνει αισιοδοξία για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ενώ από το 2018 στόχος είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης να εκτονώσουν τη δημοσιονομική πίεση.

"Δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν απολύσεις", είπε χαρακτηριστικά. "Για πρώτη φορά έχουμε καταφέρει να αναστρέψουμε τους αρνητικούς δείκτες της οικονομίας μας, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των δανειστών, αλλά και των διεθνών οίκων οικονομικής επιθεώρησης".

Και συμπλήρωσε: "Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε πρόσθετους πόρους, περιορίζοντας τις δημοσιονομικές σπατάλες, κάτι που κάνουμε ήδη, στο πλαίσιο του ορθολογισμού και της δικαιοσύνης. Η μείωση του κόστους των ενοικίων του δημοσίου, όπως και ο φραγμός στις σπατάλες των προμηθειών υγείας, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Επειδή δεν έχουμε εξαρτήσεις από κανέναν, μπορούμε και τα πραγματοποιούμε".

"Η πολιτική μας δέσμευση και οι πολιτικές διεκδικήσεις μας δεν περιλαμβάνουν απολύσεις ούτε στον δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα", υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος. "Οι Έλληνες έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν την πορεία της χώρας, γεγονός που δεν πρέπει να υποτιμάται". Από την πλευρά της κυβέρνησης "αποτελεί ζωτικής σημασίας στόχο η τροφοδότηση της πραγματικής εργασίας και εξ' αυτής η τροφοδότηση της πραγματικής οικονομίας και του πραγματικού προϊόντος. Το στοίχημα για το β' εξάμηνο είναι η αντιστροφή των ρυθμών συρρίκνωσης που δημιούργησαν η οικονομική ασφυξία και τα capital control".

Και βέβαια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, "η οικονομική ανασυγκρότηση και το αναπτυξιακό σχέδιο αποτελούν άμεσες προτεραιότητες, μαζί με την εργασία και το κοινωνικό κράτος". Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: "Όλοι μαζί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνία θα δώσουμε την μάχη για το αναπτυξιακό σχέδιο και τη σωτηρία της χώρας. Αυτή είναι η άμεση ατζέντα της κυβέρνησης".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)