to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:02 | 27.04.2016

Πολιτισμός

Ρωσικές πινελιές στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η συμμετοχή της χώρας στη 13η ΔΕΒΘ εγκαινιάζεται με διάλεξη για τη ρωσική λογοτεχνική πρωτοπορία και ομιλητή τον Ολέγκ Λεκμάνοφ.


Η καρδιά της Ρωσίας χτυπά στη Θεσσαλονίκη και στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, όπου, από 12 έως 15 Μαΐου, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν την τιμώμενη χώρα, όπως ορίστηκε στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας - Ρωσίας, μέσα από συζητήσεις με συγγραφείς, στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις, ποιητικές βραδιές, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις, συνεργατικές δράσεις με τα μουσεία της, εκπαιδευτικά, γλωσσικά και μεταφραστικά προγράμματα, δράσεις για εφήβους και παιδιά.

Η συμμετοχή της χώρας στη 13η ΔΕΒΘ εγκαινιάζεται με διάλεξη για τη ρωσική λογοτεχνική πρωτοπορία και ομιλητή τον Ολέγκ Λεκμάνοφ. Θα γίνει επίσης παρουσίαση του προγράμματος χορήγησης μεταφράσεων από ρωσικά στα ελληνικά. Στο πλαίσιο της Τέχνης και των Μουσείων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων έκθεση γραφιστικής του Ιβάν Γιαζίκοφ με θέμα Το ρωσικό αλφάβητο μέσα από την καλλιγραφία,στρογγυλό τραπέζι με θέμα τα Εκδοτικά προγράμματα των μουσείων της Ρωσίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διαλέξεις για τη συλλογή ελληνικών αρχαιοτήτων και τις νέες τάσεις των αρχαιολογικών αποστολών του Μουσείου Ερμιτάζ, καθώς και οι Σύγχρονες δραστηριότητες των μουσείων στη χώρα.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας μέσα από παρουσίαση σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών. Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελεί η σχέση της Ρωσίας με την αθωνική πολιτεία και οι εκδηλώσεις που αναδεικνύουν αυτή τη σχέση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης κινηματογραφικές προβολές άγνωστων στο ελληνικό κοινό κινηματογραφικών ταινιών, βασισμένων σε έργα κλασικών αλλά και σύγχρονων συγγραφέων. Επίσης, προβολές παραστάσεων όπερας και μπαλέτου διάσημων ρωσικών θεάτρων και συζητήσεις με εκπροσώπους θεατρικών οργανισμών.

Εκδηλώσεις για την τιμώμενη χώρα θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους της Θεσσαλονίκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)