to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 28.07.2014

πηγή: tvxs.gr

Διεθνή

Ροκ σταρ υπέρ της Παλαιστίνης

Ο αστέρες της ροκ Πίτερ Γκάμπριελ και Μπόμπι Γκιλέσπι καθώς και ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς είναι τρεις εκ των 21.000 ανθρώπων που έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ζητώντας να σταματήσει άμεσα η αγοραπωλησία όπλων μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην αιματοχυσία στη Γάζα.


Η επιστολή παραδόθηκε την Παρασκευή στην οικία του Κάμερον στο Λονδίνο από τον Κεν Λόουτς και τρεις βουλευτές, τον Τζέρεμι Κόρμπιν, την Νταϊάν Άμποτ και τον Τζιμ Φιτζπάτρικ.

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Τζέμινα Καν, οι μουσικοί Μπράιαν Ίνο και Μπράιαν Άνταμς, ο Μπόμπι Γκιλέσπι από τους Primal Scream, ο Ντέιβιντ Μόρισεϊ, η συγγραφέας Έσθερ Φρόυντ, η σχεδιάστρια μόδας Μπέλα Φρόυντ και πολλοί άλλοι. Την επιστολή υπογράφουν και πολλοί ακαδημαϊκοί καθώς και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ανοιχτή  επιστολή δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Εκστρατείας Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, την προηγούμενη εβδομάδα και συγκέντρωσε μέσα σε δύο μόλις ημέρες 21.000 υπογραφές.

«Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τη στρατιωτική βοήθεια και εξοπλισμό που λαμβάνει η ισραηλινή κυβέρνηση από τη βρετανική. Η δική μας βοήθεια και τα δικά μας χέρια βοήθησαν στο να σκοτωθούν αθώοι άμαχοι Παλαιστίνιοι. Πρέπει να απομονώσουμε το απαρτχάιντ του Ισραήλ τώρα και να επιβάλουμε άμεσα κυρώσεις», δήλωσε ο Χιου Λάνιγκ εκ μέρους της Εκστρατείας.

Η μηχανή πολέμου του Ισραήλ

Μέσα σε δύο εβδομάδες η επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ από αέρος και ξηράς κόστισε τη ζωή σε πάνω από 1.000 Παλαιστίνιους, με πάνω από 500 νεκρά παιδιά.

«Οι καρδιές μας και η αγάπη μας είναι κοντά στον παλαιστινιακό λαό. Στηρίζουμε τον συνεχή αγώνα τους για ανθρώπινα δικαιώματα και αξιοπρέπεια και τη δίκαιη αντίστασή τους στον ιμπεριαλισμό, την κατοχή και τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ», έγραψε σε μήνυμά του στην Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη ο Μπόμπι Γκιλέσπι του ροκ συγκροτήματος Primal Scream.

«Πού είναι η παγκόσμια κατακραυγή; Ντροπή στους ηγέτες μας, που αν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο θα ύψωναν το ανάστημά τους», τόνισε η Τζέμινα Καν.

«Δεν θα σταματήσουμε να διαδηλώνουμε μέχρι να είναι ελεύθερη η Γάζα», σημείωσε η Μπέλλα Φρόυντ.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Βρετανός βουλευτής Τζέρεμι Κόρμπιν, «η Βρετανία έχει πολύ στενές σχέσεις με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της αγοραπωλησίας όπλων. Είναι ώρα αυτές οι σχέσεις να πάρουν τέλους, καθώς το Ισραήλ ελέγχεται για εγκλήματα πολέμου στους βομβαρδισμούς της Γάζας».

«Έλαβα ένα email από τον γιατρό Μαντς Γκίλμπερντ που δουλεύει στο νοσοκομειο της Σίφα στη Γάζα. Δάκρυσα όταν διάβασα τις περιγραφές του για τα ποτάμια αίματος, τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, την απουσία καθαρού νερού και τη συνεχή αύξηση των νεκρών και τραυματιών που γεμίζουν το νοσοκομείο. Είναι άνθρωποι σαν αυτόν που σώζουν ζωές και είναι το Ισραήλ που τις αφαιρεί», πρόσθεσε.

«Είναι ντροπιαστικό το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας εξοπλίζει το κράτος του Ισραήλ ώστε να συνεχίσει τις σφαγές αμάχων, γυναικών και παιδιών. Όλοι πρέπει να είναι συντετριμμένοι μόνο στη θέα των ακρωτηριασμένων και νεκρών ανθρώπων στη Γάζα και όλοι πρέπει να κατευθύνουν την οργή τους προς την ισραηλινή μηχανή πολέμου», είπε στους δημοσιογράφους ο Κεν Λόουτς.

Το Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στον Λονδίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και  ζητώντας «να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)