to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 01.06.2016

Πολιτισμός

Resistance Festival 2016: Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες, 24-26/6 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Ιερά Οδός

Όπως κάθε χρόνο το Resistance Festival θα διοργανώσει εκδηλώσεις γύρω από τα μεγάλα πολιτικά θέματα, εγχώρια και διεθνή, που απασχολούν τους προοδευτικούς ανθρώπους στην χώρα μας και όχι μόνο. Βέβαια δεν θα λείψουν και οι συζητήσεις για διάφορες άλλες θεματολογίες αλλά και τα πολλά και διαφορετικά πολιτιστικά γεγονότα.


Το Resistance Festival 2016 είναι στην τελική ευθεία της πραγματοποίησης του. Για 9η συνεχόμενη χρονιά θα γίνει στo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Ιερά Οδό, με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς. Το φεστιβάλ αποτελεί την σημαντικότερη διεθνής συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες και κινήματα από όλο τον κόσμο, όπως πέρσι ο Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, αντιπρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, ο διανοούμενος Σαμίρ Αμίν και ο συγγραφέας Ταρίκ Αλί.

Όπως κάθε χρόνο το Resistance Festival θα διοργανώσει εκδηλώσεις γύρω από τα μεγάλα πολιτικά θέματα, εγχώρια και διεθνή, που απασχολούν τους προοδευτικούς ανθρώπους στην χώρα μας και όχι μόνο. Βέβαια δεν θα λείψουν και οι συζητήσεις για διάφορες άλλες θεματολογίες αλλά και τα πολλά και διαφορετικά πολιτιστικά γεγονότα.

\

Πολιτικές παρουσίες

Οι πολιτικές παρουσίες του φεστιβάλ θα είναι και φέτος ιδιαίτερες και σημαντικές. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους η  Λεϊλά Χάλεντ, ζωντανός θρύλος της Παλαιστινιακής Αντίστασης, η Φιγέν Γιουκσεντάγ, βουλευτίνα και συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και ο Αλπ Άλτινορς, αντιπρόεδρος του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει το Κουρδικό κίνημα και το μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής επαναστατικής Αριστεράς. Επίσης θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από την Γαλλία, την Νορβηγία, την Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία, το Πακιστάν, την Αργεντινή, την Βολιβία, την Τουρκία, την Παλαιστίνη κ.α. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και άλλες σημαντικές παρουσίες.
 

Πολιτιστικό πρόγραμμα

Όπως κάθε χρονιά το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι πλούσιο και ιδιαίτερο και βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του ακόμα, άρα να περιμένετε πολλές εκπλήξεις ακόμα.

Για την Παρασκευή 24/6, στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν οι 1000mods (Ελλάδα) και οι The Big Nose Attack (Ελλάδα) ενώ στην λαϊκή σκηνή οι Rebetien μαζί με τον Βασίλη Σκούτα και τον  Δημήτρη Μυταράκη. Το Σάββατο 25/6, στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστεί η Yasmine Hamdan (Λίβανος) και κάτι ακόμα που είναι έκπληξη προς το παρόν. Την ίδια μέρα στην λαϊκή σκηνή θα γίνει ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο και τους Musicaroi. Την Κυριακή 26/6 την σκυτάλη παίρνουν οι Asian Dub Foundation (Αγγλία), ο Βέβηλος με guest τους Βαβυλώνα (Ελλάδα) και οι Social Waste & Αντίποινα ft Dj Magnum (Ελλάδα) ενώ στην λαϊκή σκηνή θα έχει κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Σταυρακάκη και τους Αντώνη Σταυρακάκη, Γιώργο Σταυρακάκη, Γιάννη Παπατζανή και Σταύρο Μαραγκουδάκη
 

Περισσότερα στο www.resistancefestival.gr

facebook: ResistanceFestivalAthens

twitter: ResistanceFest

#ResistanceFest2016

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)