to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 12.06.2015

Διεθνή

Ραφαέλ Κορέα στην τελετή λήξης της Συνόδου των Λαών: «Η ζωή για εμάς είναι πάνω από το χρέος»

«Ηρθε σαν τον άνεμο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην επιβλητική Basiliek, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό στη λήξη της Συνόδου των Λαών, έφυγε σαν την αστραπή και στο πέρασμά του σάρωσε τα πάντα»: μια ανταπόκριση από τη χθεσινή παρουσία του προέδρου του Ισημερινού στην τελετή λήξης της Συνόδου των Λαών στις Βρυξέλλες


φωτ.: Ελένη Γρηγοριάδου

Σχετικά hashtag: #CumbredelosPueblos #CELAC #UE

Ο λόγος, λοιπόν, για τον  Ραφαέλ Κορέα, τον  άνθρωπο που «ελευθέρωσε» τον Ισημερινό από το ΔΝΤ, αυτόν που  δεν δίστασε να προσφέρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, στον νούμερο ένα καταζητούμενο των ΗΠΑ,  τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, του οποίου ο ιστότοπος έγινε γνωστός το 2010 δημοσιεύοντας απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα για το Ιράκ και το Αφγανιστάν και αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα.

Ποταμός αποκαλύψεων, τα έβαλε με όλους και με όλα, με το οργανωμένο έγκλημα και με τις πολυεθνικές,  χρησιμοποιώντας την γνωστή, επαναστατική, αντιαμερικανική πολιτική του.

Από την ομιλία του Ρ. Κορέα στη Σύνοδο των Λαών

Πανέξυπνος και χαρισματικός,  δεν δίστασε  λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2006 να απελάσει τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Τράπεζας και να απομακρύνει τις ναυτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Το μέρος του κρατικού προϋπολογισμού που πήγαινε στην αποπληρωμή του χρέους μειώθηκε στο μισό, ενώ οι πόροι για τις κοινωνικές δαπάνες υπερδιπλασιάστηκαν. Με την στάση του αυτή έγινε εξαιρετικά δημοφιλής,  κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να φέρει μια οικονομική αναγέννηση στη χώρα και ηγείται πλέον του αντιαμερικανικού μπλοκ στη Λατινική Αμερική: «Έχω χάσει τον ύπνο μου, η απόφαση αυτή μας κόστισε δάκρυα και ιδρώτα, αλλά πιστεύω ότι κάνουμε το σωστό. Κάποια κράτη δεν μπορούν να δεχτούν ότι θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι.  Η ζωή για εμάς είναι πάνω από το χρέος. Όλοι ενωμένοι, αλληλεγγύη για όλους».

* * *

Διαβάστε ακόμα:

Εκατοντάδες ακτιβιστές, διανοούμενοι και βουλευτές από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Ευρώπης μεταξύ των οποίων βουλευτές, μέλη της κεντρικής επιτροπής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στην μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στην Βενεζουέλα, χθες 10/6/2015, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Συνόδου των λαών. (αναλυτικά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)