to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:56 | 04.09.2015

Κοινωνία

Τρεις νεκροί από τη φωτιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί - Διατάχτηκε ΕΔΕ

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πτέρυγα του ψυχιατρικού νοσοκομείου στο Δαφνί. Πληροφορίες ότι υπάρχει ακόμα ένας αγνοούμενος. Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών


Νεότερη ενημέρωση:

ΣΥΡΙΖΑ: Θλίψη για τον θάνατο των τριών συνανθρώπων στο ΨΝΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών, που βρήκαν τραγικό τέλος στη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε πτέρυγα του Ψυχιατρικού νοσοκομείου στο Δαφνί.

Ταυτοχρόνως, συγκρότησε επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Από τη φωτιά τραυματίστηκαν άλλοι τρεις τρόφιμοι, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εμπρηστής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Αττικόν και «Σωτηρία».

 

Καταγγελίες εργαζομένων στο ΨΝΑ για τον φερόμενο ως ύποπτο του εμπρησμού

Ως «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» χαρακτήριζαν οι εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί», τον ασθενή,  ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ιδρυμα.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Παναγούλης, είχαν συντάξει και αποστείλει προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» τουλάχιστον 30 αναφορές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί.

Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων, ο συγκεκριμένος ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο συγκεκριμένος ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου.

Το άρθρο ορίζει ότι αν κάποιος, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, απαλλάχθηκε από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες, το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα, εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

-----------

Όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό πρακτορείο, υπάρχουν τρεις νεκροί. Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά ίσως εκδηλώθηκε από τρόφιμο της κλινικής.  

Διαβάστε επίσης: ΑΝΕΛ για την τραγωδία στο Δαφνί: Μεγάλη η θλίψη της είδησης - Να αποδοθούν ευθύνες το γρηγορότερο 

________________

Νωρίτερα:

Τρεις είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παράλληλα, ανέφερε ότι γίνονται έρευνες και για ένα ακόμη άτομο.

Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Έως αυτήν τη στιγμή, δεν είναι γνωστός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Νωρίτερα,η Πυροσβεστική, προχώρησε σε εκκένωση όλων των δωματίων των ασθενών που βρίσκονται στο ισόγειο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί. Όλο το νοσοκομείο έχει καλυφθεί με πυκνούς καπνούς, που δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των πυροσβεστών. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)