to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 22.10.2013

Πολιτική

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη, έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, παρόλο που επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.

Απάλειψη της αναφοράς αυτής απ' την τροπολογία αξίωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δηλώνοντας διά του Νότη Μαριά, πως σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα του θα δηλώσει «παρών» κατά τη σχετική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη.

Επίσης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (διά της Μίκας Ιατρίδη) υποστήριξαν πως για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, θα πρέπει να έχει προηγηθεί καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου και όχι απλή άσκηση δίωξης ή προσωρινή κράτηση.

Το ΚΚΕ εκδήλωσε επίσης την αντίθεση του στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δράσης, χαρακτηρίζοντας την «επικίνδυνη» με βάση το ιστορικό κεκτημένο.

«Κανονικά θα έπρεπε να καταψηφίσουμε την τροπολογία. Όμως προκειμένου να αποφευχθεί κάθε σπέκουλα και παρερμηνεία για τη στάση του ΚΚΕ, θα ψηφίσουμε "παρών"», διευκρίνισε η Διαμάντω Μανωλάκου.

Ακόμα περισσότερο, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, διέκρινε «προθέσεις εξίσωσης της ναζιστικής πρακτικής με την ταξική πάλη, τις απεργίες και τις καταλήψεις».

Από πλευράς Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ηλίας Κασιδιάρης, επανήλθε στις εκτιμήσεις του πως οι διώξεις κατά του κόμματός του προήλθαν κατόπιν «εντολών της Κομισιόν, Αμερικανών και Αμερικανοεβραίων», επιμένοντας πως κάτι τέτοιο προκύπτει και από δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. 

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ακόμα πως, η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης είναι αντισυνταγματική (ανατρέποντας συν τοις άλλοις το τεκμήριο της αθωότητας), είχε συνταχθεί πριν από την άσκηση των διώξεων εκ μέρους της Δικαιοσύνης και «μοιραζόταν με mail στα δημοσιογραφικά γραφεία απ' το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

Πηγή: Το Ποντίκι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)