to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 28.01.2015

Πολιτική

Πρώτες δηλώσεις των μελών της νέας κυβέρνησης: τα βήματα προς την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη

Η αποκατάσταση αδικιών, ο τερματισμός καταστροφικών πολιτικών επιλογών, η εκκίνηση των απαραίτητων αλλαγών στην κατεύθυνση της κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης θα είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης. Καταγράφουμε δηλώσεις, καθώς προχωρούν και οι παραδόσεις - παραλαβές υπουργείων.


Στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των μελών της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί αναμένεται να χαραχτούν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές και να αναληφθούν οι πρώτες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και το ξεκίνημα της ανατροπής των καταστροφικών συνεπειών των μνημονίων.

Μια γεύση για τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης δίνουν οι δηλώσεις των στελεχών της νέας κυβέρνησης, που βεβαίως αναμένεται να εξειδικευτούν και να πάρουν συγκεκριμένη, νομοθετική μορφή τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Τις παραθέτουμε, όπως τις καταγράφουμε στο Left.gr τις τελευταίες ώρες, και ιδίως καθώς προχωρύν οι παραδόσεις και παραλαβές υπουργείων - η δημοσίευση θα ανανεώνεται περιοδικά:

**

Κοντονής: Θα αντιμετωπίσουμε τη βία στα γήπεδα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή

28.01.2015 - 18:41

«Ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο που ενδιαφέρει όλη την κοινωνία. Πρώτα και κύρια ενδιαφέρει τη νεολαία και για εμάς κάτι που ενδιαφέρει τη νεολαία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και στη σκέψη και στη δράση»

**

Νάντια Βαλαβάνη: Θα φτιάξουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα

28.01.2015 - 17:18

Δηλώσεις από την τελετή παράδοσης από τον Γιώργο Μαυραγάνη, στην νέα αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

**

Π. Λαφαζάνης: Τέλος μνημονίου, φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ

28.01.2015 - 16:44

Ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, επισημαίνοντας ότι «η κρίση χρέους δεν είναι στην ουσία κρίση χρέους, το χρέος αξιοποιείται από τις νεοαποικιακές δυνάμεις της ΕΕ, προκειμένου να κατεδαφίσουν τα πάντα στη χώρα, η πραγματική κρίση είναι η παραγωγική διάλυση και υποβάθμιση της χώρας»

**

Ν. Παρασκευόπουλος: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων»

28.01.2015 - 16:42

Την πολιτική του διαφωνία για την πολιτική στη δικαιοσύνη που ακολουθήθηκε ως σήμερα και την αλλαγή πολιτικής με σεβασμό πάντως στο Σύνταγμα και το κράτος δικαίου προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

* *

Η πρώτη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Σακελλαρίδη

28.01.2015 - 15:52

Ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες.

**

Ν. Βούτσης: «Θα επανέλθουν στο Δημόσιο όσοι έφυγαν με απαίτηση των δανειστών»

 

Στην επαναφορά όσων υπαλλήλων που βρέθηκαν εκτός Δημοσίου, μετά από απαίτηση των δανειστών τάχθηκε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη.

* *

Ν. Βαλαβάνη: Δεν μας χρειάζεται η άδεια της τρόικας

 

«Σταματούν οι κατασχέσεις κατοικιών και αυξάνονται οι μισθοί. Έτσι θα επιστρέψει η ελπίδα», τιτλοφορείται η σημερινή συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

* *

Γ. Σταθάκης: Αλλάζει η πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια

 

Αλλάζει η πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης.

* *

Π. Κουρουμπλής: Ανασφάλιστοι και φάρμακα οι πρoτεραιότητες

 

Το ζήτημα των ανασφάλιστων αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν σε τομείς όπως το φάρμακο είναι στις πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργου Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στην «Κοινωνία ώρα Mega».

* *

Ν. Βούτσης: Νόμος από το 1996 η μη οπλοφορία των αστυνομικών στις διαδηλώσεις (βίντεο)

 

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν ξεκάθαρα για το θέμα που έθιξε ο κ. Γ. Πανούσης δήλωσε πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. Κανείς δεν μίλησε για αφοπλισμό της αστυνομίας, αλλά για εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει από το 1996.

* *

«Όχι» από Πανούση στις φυλακές τύπου Γ'

 

Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' προανήγγειλε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μίλησε και για τις πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο ίδιος.

Π. Σκουρλέτης: Μέσα στα πρώτα νομοσχέδια η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

 

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι μέσα στα πρώτα νομοσχέδια, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

* *

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών»

* *

Π. Λαφαζάνης: Σταματάμε άμεσα κάθε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

 

«Προχωράμε άμεσα στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου δημόσιας ΔΕΗ»

* *

Τ. Κουράκης: Τέλος η τράπεζα Θεμάτων - Επαναπρόσληψη εκπαιδευτικών

 

Σαρωτικές αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Όπως δήλωσε ο κ. Κουράκης, καταργείται άμεσα η Τράπεζα Θεμάτων όπως και οι εξετάσεις από την Α' και τη Β' Λυκείου που προσμετρούνται ως ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

* *

Γ. Κατρούγκαλος: Θα ανακληθούν απολύσεις, διαθεσιμότητες

 

"Όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει αντισυνταγματικά θα ανακληθούν " τόνισε κατηγορηματικά ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος .

* *

Ν. Κοτζιάς, νέος ΥΠΕΞ: Δεν θα παραιτηθούμε από την κυριαρχία μας στο όνομα του χρέους

 

«Η Ελλάδα είναι ο σχετικός φωτεινός φάρος σταθερότητας και αυτό πρέπει και οφείλουν να το αντιληφθούν και οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι νομίζουν και πιστεύουν ότι μπορούν μέσω του χρέους να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση την Ελλάδα και τη θέση της στο διεθνές σύστημα» δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

* *

Θοδ. Δρίτσας: Σταματάει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

 

Ο δημόσιος χαρακτήρας του Πειραιά διατηρείται και η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, βάζοντας ντε φάκτο πάγο στη διαδικασία πώλησης του 67,7% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)