to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 23.09.2015

Κοινωνία

Αφέθηκε ελεύθερος ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννης

Προσαγωγή του Παναγιώτη Καλφαγιάννη προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Δημήτρη Κούνη, γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen από τη συχνότητα 106.7 της ΕΡΤ.


Νεότερη ενημέρωση (14:48): Αφέθηκε ελεύθερος ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης προσήχθησαν,  το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και  Δημήτρη Κούνης, αντίστοιχα.  Αιτία ήταν  σχετική παρέμβαση της ΕΕΤΤ, για τη μετάδοση του προγράμματος της EPTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ.
Το πρόγραμμα «έβγαινε στον αέρα» χωρίς άδεια. Συνέχισε όμως να μεταδίδεται, από την εποχή της ΝΕΡΙΤ, αλλά και έπειτα από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 
Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο εκπομπής του σταθμού στο Γαλάτσι, για να διεκπεραιώσουν τις προσαγωγές. Για να μην  οδηγηθεί στο τμήμα ο τεχνικός, ο οποίος εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον πομπό, εμφανίστηκαν οι δύο συνδικαλιστές και ανέλαβαν την ευθύνη της λειτουργίας του σταθμού.

Στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν την προσαγωγή, γνωστοποιώντας ότι ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε παράσχει διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού. Αναμένεται επίσημη τοποθέτηση του κ. Σπίρτζη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επικρατεί έντονη δυσφορία για την κίνηση της ΕΕΤ η οποία, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρη Περπατάρη, ενήργησε έτσι κατόπιν αιτήματος ιδιωτικού σταθμού. 

ΑΔΕΔΥ: Τρομοκρατικού χαρακτήρα η σύλληψη του Π. Καλφαγιάννη

Αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους».

Καλεί, τέλος, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταγγέλουμε την καταστολή της ελεύθερης φωνής του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤopen που αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της ΕΡΤ ενάντια στο “μαύρο”. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους προσαχθέντες και σε όλους τους συντελεστές της ΕΡΤopen. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στη φίμωση των ελεύθερων φωνών συνεχίζεται άνευ ορίων και άνευ όρων».

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την σύλληψη και κράτηση στο Α. Τ. Κυψέλης, του προέδρου και του ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη και Π. Κούνη καθώς και την κατάσχεση του εξοπλισμού της ΕΡΤOpen.Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά προάγγελος επίθεσης στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, σε εφαρμογή του σχετικού νόμου που προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, το οποίο η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στο κεφάλαιο και του Ευρωπαίους “εταίρους” της.

Τα λεγόμενα υπουργών της κυβέρνησης περί «άγνοιας» δεν πείθουν κανένα, γιατί τέτοιες ενέργειες δεν εκπορεύονται ούτε στρέφονται σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής-αντεργατικής-αντιδημοκρατικής πολιτικής της κυβέρνησης συνολικά.
Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους στα ΜΜΕ, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε κάθε κλάδο, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση, με όλα τα μέσα, των κατακτημένων με αγώνες δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)