to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:26 | 27.11.2014

πηγή: thesstoday

Κοινωνία

Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι security στα περιφερειακά αεροδρόμια

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων της Brinks Aviation Security, του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης "Μακεδονία"


Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων της Brinks Aviation Security, του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης "Μακεδονία", αλλά και άλλων πέντε αεροδρομίων, που είναι επιφορτισμένοι με τη διαδικασία ελέγχου επιβατών και αποσκευών, καθώς ενημερώθηκαν ότι, λόγω οφειλής της ΥΠΑ προς την εταιρεία, ποσού άνω των 9,5 εκατ. ευρώ, η μισθοδοσία του πρόκειται να αναβληθεί για ακόμη μία φορά και μάλιστα χωρίς καμία ένδειξη πιθανής ημερομηνίας καταβολής της και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις!

Όπως αναφέρουν σε επιστολή που απέστειλαν στις 14 Νοεμβρίου και την οποία υπογράφουν 1.000 εργαζόμενοι, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Μεταφορών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, καθώς και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τους Αερολιμενάρχες των Περιφερειακών Αεροδρομίων, με την πρόσφατη συμφωνία που υπήρξε με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΥΠΑ, οι μισθοί τους καταποντίστηκαν στα 586€ μικτά τον μήνα και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν καμία καθυστέρηση στην καταβολή του πενιχρού αυτού μισθού τους, όπως έκαναν ως τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, έδωσαν περιθώριο 20 ημερών προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και δηλώνουν ότι εαν αυτό δεν γίνει, θα φροντίσουν, κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που τους παρέχουν οι Νόμοι και το Σύνταγμα της Ελλάδας, ο Δεκέμβριος να είναι καυτός μήνας εν μέσω χειμώνα.

Το σωματείο τους, απέστειλε στις 24 Νοεμβρίου νέα επιστολή, στην οποία αναφέρουν πως είναι ενωμένοι σαν γροθιά και δεν θα επιτρέψουν καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, καθώς, όπως σημειώνουν η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

Κλείνοντας, αναφέρουν πως για τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των κινητοποιήσεών τους θα ενημερώσουν σύντομα με νεότερη επιστολή τους.

Να σημειώσουμε πως ενδεχόμενη κινητοποίησή τους αναμένεται να προκαλέσει καθυστερήσεις σε πτήσεις, καθώς αυτές δε μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη διαδικασία ελέγχου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)