to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 23.03.2013

«Πρόοδος μεν, αλλά...» στις συνομιλίες με την Τρόικα κατά τον υπουργό Μ. Σαρρή (βίντεο)

Σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας με την Τρόικα διαπιστώνει ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος, παρακάθισε σε διαβουλεύσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην Κύπρο.



Σαρρής δηλώσεις για Τρόικα από 24hcomcy

Από κυπριακής πλευράς, στις διαβουλεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, παρευρίσκονταν και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χάρης Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του πρώτου μέρους της σύσκεψης με την Τρόικα, ο κ. Σαρρής είπε ότι έγινε μια συνάντηση με την Τρόικα «για να αξιολογήσουμε πού βρισκόμαστε».

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση του να επιτευχθεί μια συμφωνία, τουλάχιστον στο επίπεδο της Τρόικας, η οποία θα κάνει τις δικές της εισηγήσεις στο Eurogroup. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης προέκυψαν διάφορα θέματα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασίας.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν καινούργια δεδομένα τώρα, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αναφορικά με ποιό τρόπο θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των τραπεζών. Υπάρχουν διάφοροι υπολογισμοί, διάφορες αριθμητικές πράξεις και χρειάζεται ακόμα, και η συμβολή ορισμένων ειδικών από τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Επομένως, είπε ο κ. Σαρρής, αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι όπως αυτές οι ομάδες εργασίας εργαστούν από τώρα μέχρι και τις 16:00 «οπότε θα ξανασυναντηθούμε για να δούμε ποιά είναι τα αποτελέσματα όλης αυτής της επιπρόσθετης εργασίας που κτίζει σε αυτή τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει σε επίπεδο πλαισίου και αρχών».

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Ερωτηθείς αν η Τρόικα ζητά κούρεμα σε όλες τις τράπεζες ή μόνο για την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να επεισέλθει σε λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι «είναι ένα από τα θέματα τα οποία συζητούμε αυτό και θα επανέλθουμε το απόγευμα για να ξανασυζητήσουμε ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος».

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα του χρηματο-οικονομικού συστήματος, να ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη με μια πολύ καθαρή εικόνα. Θέλουμε όλα αυτά να τα κάνουμε με τρόπο ώστε να έχουμε την πιο καθαρή εικόνα που θα την καταλάβουμε όλοι και με τρόπο που να μπορεί να εξασφαλιστεί η συμφωνία», συμπλήρωσε.

ΕΩΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Σε ερώτηση κατά πόσον το νομοσχέδιο θα τεθεί σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Σαρρής είπε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο, αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι μέχρι αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ θα είναι έτοιμο κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής».

Απαντώντας σε ερώτηση αν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι έχει γίνει πραγματική πρόοδος, έχουν δώσει γραπτώς εισηγήσεις ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.


«Πάρα πολλές πτυχές του δεν δημιουργούν προβλήματα, υπάρχουν, όμως, δυο – τρία θέματα (που θα πρέπει να συζητηθούν) για τα οποία πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις αργότερα και να ξέρουμε όλοι ότι εκείνα για τα οποία συζητούμε σημαίνουν το ίδιο για όλες τις πλευρές. Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε τώρα», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ενωρίτερα σήμερα αναφέρθηκε σε κούρεμα της τάξης του 25% για την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Σαρρής διευκρίνισε ότι του ζήτησαν να δώσει κάποιον ενδεικτικό αριθμό και είπε ότι ο αριθμός που συζητείτο τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν περίπου εκεί.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)