to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 13.10.2016

Πολιτισμός

Το πρόγραμμα επετειακών προβολών για τα 50 χρόνια ζωής του κινηματογράφου «Studio»

Με την συμπλήρωση των 50 χρόνων του το «STUDIO» θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα επετειακών προβολών, προς τιμήν της ιστορίας του έως την 31η Δεκεμβρίου


Το σχετικό δελτίο Τύπου της New Star:

Συμπληρώνονται 50 ΧΡΟΝΙΑ από την έναρξη λειτουργίας του «STUDIO» ιστορικού κινηματογράφου τέχνης της πόλης μας. Η μακροβιότερη αίθουσα τέχνης της Αθήνας γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα και αγαπήθηκε από τους σινεφίλ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, αλλά και κυρίως στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Το «STUDIO», έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αφύπνιση των νέων της εποχής του και μόρφωσε καλλιτεχνικά και πολιτικά μια ολόκληρη γενιά. Άνοιξε λίγους μήνες μετά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδασε και με τις επιλογές των ταινιών του κατάφερε να συσπειρώσει τους πιο ανήσυχους και πρωτοπόρους πολίτες. Έγινε το στέκι των φοιτητών και της προοδευτικής και δημιούργησε μια γενιά εραστών της 7ης τέχνης.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, παρέμεινε μια όαση ελευθερίας και ένα ανοιχτό σχολείο της για σινεφίλ και λάτρεις της τέχνης του κινηματογράφου. Από απλούς πολίτες μέχρι κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, ζωγράφους, συγγραφείς λάτρεις του ποιοτικού κινηματογράφου.

Του είχαν δώσει τον όρο «σινέ τέχνης» καθώς ανήκε στα κατ' εξοχήν σινεφίλ κέντρα της εποχής του.

Μετά την προβολή των ταινιών, ήταν ο ζεστός εκείνος χώρος των συζητήσεων και αναλύσεων, κινηματογραφικών αλλά και πολιτικών αφορμών. Ο κόσμος παρέμενε στο φουαγιέ και στο πεζοδρόμιο και δεν έφευγε. Για ώρες ολόκληρες στα πηγαδάκια μέσα από ζωηρές συζητήσεις και αντεγκλήσεις ανακάλυπταν έναν καινούργιο κόσμο. Η μεγαλύτερη αίθουσα στην Αθήνα αλλά και το βιβλιοπωλείο που φιλοξενούσε καλλιεργούσε ιδέες και οράματα. Έδωσε στην τέχνη το ύψος που απαιτεί, για να σκορπίζει τα σκοτάδια και να ξυπνά συνειδήσεις.

Η NEW STAR ανέλαβε, το 2014, σε πείσμα των καιρών, να αναβιώσει το “STUDIO” αλλά και τον άλλο θρυλικό κινηματογράφο τέχνης “ΑΛKΥΟΝΙΣ” , ανακαινίζοντας εκ βάθρων τα δυο καλλιτεχνικά αδερφάκια. Φιλοδοξώντας να κάνει την τέχνη καταλύτη δημιουργικότητας στο επίκεντρο των γεγονότων, συμβάλλοντας στην αναγέννηση μιας παραμελημένης γειτονιάς του κέντρου αλλά και ολόκληρης της πόλης.

Με μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών, με αφιερώματα σε δημιουργούς αλλά και εθνικές σχολές κινηματογράφου, διαλέξεις, σεμινάρια, εκδόσεις, παράλληλες δραστηριότητες, το Στούντιο, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης πολιτισμών και προσώπων, κυψέλη γόνιμης δημιουργικότητας, παραγωγός νέων ιδεών και προτάσεων.

Η NEW STAR που είναι κι αυτή ένα ακόμη πνευματικό παιδί του «STUDIO», έμεινε πιστή σε ότι διδάχτηκε από τότε και αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Να κρατήσει ζωντανό το όραμα, για ένα διαφορετικό και ανεξάρτητο ΣΙΝΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, όπου η διανομή είναι στην υπηρεσία των δημιουργών και η αίθουσα στην υπηρεσία των ταινιών, μια εναλλακτική πρόταση διανομής στην υπηρεσία των σινεφίλ. Η NEW STAR, στο παρελθόν έχει φέρει από τον Σοκούροφ μέχρι τον Μπέλα Ταρ, έχει τις δικές της ταινίες και σήμερα, ακόμα πιο ώριμη και αποφασισμένη να υπηρετήσει την τέχνη και τον πολιτισμό σε όλες τους τις εκφάνσεις, φιλοδοξεί το STUDIO, να ξαναζωντανέψει τα όνειρα, να καταθέσει μια νέα πολιτιστική πρόταση στο έρημο και άνυδρο κέντρο της Αθήνας.

Η λειτουργία του Στούντιο σηματοδοτεί την αντίσταση στα πολυκαταστήματα και την ολική επαναφορά του ποιοτικού και προοδευτικού κινηματογράφου απέναντι στη πολιτιστική ισοπέδωση. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες των καιρών μας συνεχίζει τη σινεφιλική κληρονομιά του και διατηρεί την ξεχωριστή φυσιογνωμία του αρχικού οράματος του παλιού αγαπημένου  «STUDIO».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ «ΤΟ ΦΩΣ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ»

Ο προκάτοχος «STUDIO» ήταν ένας ιστορικός κινηματογράφος τέχνης της Αθήνας, δημιούργημα του σκηνοθέτη Σωκράτη Καψάσκη που τον ξεκίνησε στη χειρότερη εποχή, έξι μόλις μήνες μετά το πραξικόπημα της 21η Απριλίου 1967. Συνυπήρξε για δυο χρόνια (1972-1973) με το ομώνυμο, μεταγενέστερο της Πλατείας Αμερικής, στο οποίο και παρέδωσε τη σκυτάλη κλείνοντας 1973. Είναι ο μακροβιότερος κινηματογράφος τέχνης της Αθήνας, έζησε πάνω από 30 χρόνια. Έγινε πόλος έλξης στην περιοχή και γύρω του άνοιξαν μια γκαλερί και το «Αντιθέατρο» της Μαρίας Ξενουδάκη. Είχε πάντα φτηνότερο φοιτητικό εισιτήριο.

Έβγαζε καβαλέτα πάνω στο πεζοδρόμιο. Υπήρχε μπαρ στην είσοδο και βιβλιοπωλείο (που ενίοτε λειτουργούσε και ως εκθεσιακός χώρος) στο υπόγειο, όπου και οι τουαλέτες, γεμάτες παλιότερα με πολιτικά συνθήματα και σύμβολα. Η αίθουσα ήταν έντονα αμφιθεατρική, με τυπική διάταξη, δίχως εξώστη, ενώ η μηχανή προβολής ήταν τοποθετημένη σε καμπίνα χτισμένη μέσα στην πλατεία, στο κέντρο περίπου του πίσω μέρους της αίθουσας. Για αυτό και οι σειρές των καθισμάτων στο κέντρο ήτανε λιγότερες, ενώ στα δύο πλάγια περισσότερες. Το βιβλιοπωλείο προς το τέλος το λειτουργούσε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, όπως γράφει στο αξιοσημείωτο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Όλοι μαζί, τώρα!» Εκεί λοιπόν ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο Φίλιππος Βλάχος, εκδότης των «Κειμένων», τον σύστησε στον Καψάσκη κι έτσι ξεκίνησε το βιβλιοπωλείο. Φτωχός και άνεργος, εκείνη την αξέχαστη σεζόν 73-74, ο Κοτανίδης δέχτηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα: «Δεν ήξερα τη δουλειά, ήμουν όμως μια ζωή ανάμεσα στα βιβλία, και η ιδέα να βρεθώ στο Στούντιο, όπου θα έβλεπα όλες τις ταινίες τζαμπέ, με ενθουσίασε περισσότερο». Αναφέρει λεπτομερώς ποιών συγγραφέων και εκδοτών βιβλία αγόραζε για να πουλήσει στο βιβλιοπωλείο και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με τη λειτουργία του καταστήματος. Το Στούντιο γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα στις τάξεις των σινεφίλ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, αλλά έκλεισε οριστικά το 2005 για να μετατραπεί σε εκκλησία μεταναστών.

Του είχαν δώσει τον όρο «σινέ τέχνης» καθώς ανήκε στα κατ' εξοχήν σινεφίλ κέντρα της εποχής του. Μια αίθουσα που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καλλιτεχνική αλλά και πολιτική εκπαίδευση μιας ολόκληρης γενιάς. Το «STUDIO» άνοιξε σε δύσκολη πολιτικά εποχή και συσπείρωσε ένα κοινό που αναζητούσε ένα διαφορετικό σινεμά. Έχει γαλουχήσει γενιές σινεφίλ και μετατραπεί σε κέντρο ανεξάρτητης κινηματογραφικής δημιουργίας, στηρίζοντας κλασικούς δημιουργούς, πολιτικές ταινίες και καλλιτεχνικά φιλμ μιας νέας, ανήσυχης γενιάς. Μέχρι την πτώση της δικτατορίας, οι προβολές ελληνικών ταινιών με αντισυμβατική γραφή και περιεχόμενο εκλήφθηκαν ως σχεδόν πολιτική πράξη απέναντι στη δικτατορία.

Το όνομα «STUDIO» έχει ταυτιστεί με τον κινηματογράφο των δημιουργών και με ταινίες ορόσημα στην παγκόσμια τέχνη.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ «STUDIO»

Με την συμπλήρωση των 50 χρόνων του το «STUDIO» θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα επετειακών προβολών, προς τιμήν της ιστορίας του. Το πρόγραμμα αυτό που θα διαρκέσει από 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 έως 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, οι αγαπημένοι σινεφίλ θα μπορούν να απολαύσουν ένα πολύ μεγάλο κύκλο προβολών, με σπάνιες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που προβλήθηκαν στη διάρκεια των 50 χρόνων στο «STUDIO», αλλά και καινούργιες παραγωγές από τις καλύτερες art σινεφίλ ταινίες, που θα προβληθούν στην Ελλάδα την περίοδο 2016-2017. Επίσης έχουν προγραμματιστεί ΔΙΕΘΝΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ σε σπουδαίους σκηνοθέτες και κινηματογράφους από χώρες όλου του κόσμου, καθώς και εγχώρια και ξένα ΦΕΣΤΙΒΑΛ με θέμα τον κινηματογράφο. Υπολογίζουμε ότι θα προβληθούν από τον Οκτώβριο 2016 έως τον Δεκέμβριο 2017, περίπου 500 ταινίες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την εμβληματική ταινία

“Ο ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΣ” του ΣΙΝΤΝΕΙ ΛΟΥΜΕΤ, η πρώτη ταινία που προβλήθηκε όταν άνοιξε το Στούντιο το 1967. Θα προβάλλεταιΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο STUDIO new star art cinema

από 13/10 καθημερινά 20.30΄ & 22.30

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΒΟΛΩΝ.

Η εκπληκτική ταινία του πολυβραβευμένου Σίντνει Λούμετ “Ο ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΣ” είναι μια από τις πιο δυνατές, εντυπωσιακές, δραματικές ταινίες η οποία βραβεύτηκε για το καλύτερο δραματικό σενάριο 1966. Ο Λιούμετ έφερε στην οθόνη υπαρξιακές έννοιες και προβληματισμούς για το εβραϊκό ζήτημα, για πρώτη φορά στον αμερικάνικο κινηματογράφο από την πλευρά ενός επιζώντα ενώ ο ΣΤΑΙΓΚΕΡ ένας σαραντάχρονος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως ο ηλικιωμένος πρωταγωνιστής, κερδίζοντας την υποψηφιότητα στο βραβείο Ά ανδρικού ρόλου. Όσο σκληροτράχηλος κι αν είναι ο θεατής, είναι αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστος από τη γεύση της τέφρας που συνοδεύει αυτόν τον άνθρωπο και την οποία ο ηθοποιός μεταδίδει, στις καλύτερες στιγμές του, με μια ανατριχιαστική πειστικότητα.

Ο Νάζερμαν είναι ένας εβραίος καθηγητής που επιβίωσε από το ολοκαύτωμα κληρονομώντας την φρίκη που τον περιέβαλε. Σήμερα επαγγέλλεται τον ενεχυροδανειστή. Η αποκλειστική του προσήλωση στο χρήμα ερμηνεύεται μέσα από τις εικόνες που επανέρχονται στην μνήμη του από τις ημέρες του παρελθόντος. Οι αναδρομές στο παρελθόν που του προκαλεί η καθημερινότητα, φέρνουν όλο και περισσότερες λεπτομέρειες στην επιφάνεια, τόσο γρήγορα και ενοχλητικά ώστε να βρίσκονται στα όρια του υποσυνείδητου. Ο Νάζερμαν έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους εφιάλτες του παρελθόντος αλλά και το σκληρό περιβάλλον του γκέτο της Ν. Υόρκης που ζει, το οποίο με τη σειρά του και αυτό τον παραπέμπει στο παρελθόν.  Όταν οι δικοί του ταπεινώθηκαν, εξευτελίστηκαν και χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο ίδιος, για να μην πέσει στην άβυσσο που ανοίχτηκε τότε μέσα του, προσπάθησε να νεκρώσει ό,τι μπορούσε να τον κάνει τρωτό. Αυτή η πλήρης συγκινησιακή αποστράγγιση, είναι που τον κάνει να αποκρούει κάθε κίνηση εγκαρδιότητας, κάθε απλωμένο χέρι, ακόμα κι όταν οι περιστάσεις τον υποχρεώνουν να παραδεχτεί ότι η θωράκισή του δεν τον έχει καταστήσει εντελώς στεγανό, ούτε απέναντι στο παρόν, ούτε, κυρίως, απέναντι στο παρελθόν.

Μια ασπρόμαυρη ταινία με αυστηρό ρεαλισμό. Κοντινά πλάνα με περίεργες γωνίες λήψης, μας βάζουν στην ψυχοσύνθεση του ενεχυροδανειστή. Έναςmaitre της κινηματογραφικής τέχνης με άριστες τεχνικές γνώσεις. ο Λιούμετ, κινείται έντεχνα, με παρόμοιες εικόνες, ανάμεσα στο παρόν και το πολύπαθο παρελθόν. Η εξαιρετική φωτογραφία σε συνδυασμό με την μουσική του Quincy Jones δυνατή και ζωηρή, υπογραμμίζουν τους έντονους ρυθμούς της πόλης, σε πλήρη αντίθεση με τον μαύρο, πεθαμένο κόσμο του Νάζερμαν. Στις αναδρομές του παρελθόντος που βρίσκονται στα όρια του υποσυνείδητου, ο ενεχυροδανειστής παρουσιάζει την απελπιστική συνειδητοποίηση ότι η αμοιβαιότητα και η αλληλεγγύη είναι ξένες έννοιες στη σύγχρονη κοινωνία όσο ήταν στα στρατόπεδα.

 ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ “CINECARD STUDIO”

Ανάμεσα στον ορυμαγδό των αστραφτερών "λουσάτων" νέων παραγωγών, με τους πακτωλούς διαφήμισης, τα λαμπερά ονόματα των stars, την γαργαλιστική πλοκή, τα ονειρεμένα, παραμυθένια τοπία, ανάμεσα στον καταιγισμό υποσχέσεων για ένα δίωρο "μακριά από την καθημερινότητα", υπάρχουν και μερικοί περίεργοι, μοναχικοί, "δύσκολοι" τύποι. Μιλούν περίεργες γλώσσες μερικές φορές, συχνά γίνονται ακραίοι, μονομανείς, υπηρετούν τα δικά τους οράματα, μιλούν για τους φόβους, τις ανείπωτες επιθυμίες, φορές για έναν κόσμο που έρχεται και δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστος, χρησιμοποιούν τις εικόνες και τον λόγο για να προτείνουν νέους τρόπους αντίληψης της ζωής και της τέχνης, δίνουν δυνατές κλωτσιές στα πλαδαρά οπίσθια μιας ανώδυνης κινηματογραφικής υποκουλτούρας. Αντιπροσωπεύουν ένα σινεμά μακριά από το κυρίαρχο ρεύμα των multiplex και των κολοσσιαίων μεγεθών, ένα σινεμά που απαιτεί από τον θεατή επί της ουσίας συμμετοχή. Κάνουν, ο καθέναςαπό την μεριά του, ένα σινεμά που μας αφορά.

Η NEW STAR προσπαθεί και αγωνίζεται για την συνέχιση της παράδοσης με προβολές ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου και αφιερωμάτων σε σπουδαίους δημιουργούς της έβδομης τέχνης. Στόχος του να ενώσει και πάλι τους φίλους του σε μια μεγάλη παρέα σινεφίλ, μέσα από τα «Μέλη του STUDIO». Οι εγγραφές των μελών θα γίνονται με την έκδοση της κάρτας μέλους. Πληροφορίες για την έκδοσή της θα δίνονται στα ταμεία του κινηματογράφου.

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ “CINECARD STUDIO”,  για τους 15 μήνες στην αξία μόνο των 100€ εξασφαλίζει την δωρεάν είσοδο ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ στα αφιερώματα και τα φεστιβάλ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 31/12/2016.

Η διαδικασία είναι απλή, στο ταμείο του κινηματογράφου εκδίδεται μια προσωπική κάρτα που θα επιδεικνύεται σε κάθε είσοδο. Η κάρτα δεν θα μεταβιβάζεται και δεν θα χρησιμοποιείται για άλλη χρήση ή άλλες εκδηλώσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλ 2108220008 και 2108640054

Τα ΜΕΛΗ του STUDIO είναι ταυτόχρονα κοινωνοί και αρωγοί της έβδομης τέχνης και στηρίζουν τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ αίθουσας προβολής των  δημιουργών. Κάθε επίσκεψή θα είναι μια ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ σε μια ΑΙΘΟΥΣΑ – ΒΗΜΑ, στην υπηρεσία των δημιουργών για ελεύθερο λόγο και ταυτόχρονα σύμπραξη στον εκσυγχρονισμό της αίθουσας, τόσο τεχνολογικά όσο και με σύγχρονες ποιοτικές ταινίες, ορόσημα στην παγκόσμια τέχνη. Τα μέλη στηρίζουν μια ΣΤΕΓΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ που φιλοξενείται, ένα χώρο διαφύλαξης της κινηματογραφικής κληρονομιάς για παλιούς και νέους καλλιτέχνες και τους ρομαντικούς της πόλης μας.

Υπερασπίζεται και υπηρετεί ένα σινεμά αποκαλυπτικό, πρωτότυπο, απαιτητικό, ενοχλητικό, ανήσυχο, αυθεντικό και υπόσχεται να κάνει το καλύτερο δυνατό και τώρα και στο μέλλον του ιστορικού αυτού κινηματογράφου.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Τέχνη καλείται να σκορπίσει τα σκοτάδια που κρύβουν τον καθαρό ουρανό που όλοι αναζητούμε και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά της. Διατηρώντας την παλιά του αισθητική αλλά και πολλά από τα στοιχεία της περιόδου που πρωτολειτούργησε, το “STUDIO new star art cinema” εκσυγχρονίζεται και συνεχίζει τη μεγάλη του παράδοση ως ζεστός και φιλόξενος χώρος του κέντρου της Αθήνας. Στόχος του να μετατραπεί σε κέντρο ανεξάρτητης κινηματογραφικής δημιουργίας, στηρίζοντας κλασικούς δημιουργούς, ποιοτικές ταινίες και καλλιτεχνικά φιλμ μιας νέας, ανήσυχης γενιάς, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει σημείο συνάντησης πολιτισμών και προσώπων, κυψέλη γόνιμης δημιουργικότητας, παραγωγός νέων ιδεών και προτάσεων.

TRAILER της ταινίας “Ο ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΣ - THE PAWNBROKER

https://www.youtube.com/watch?v=eUyY_ybALSw

IMDb της ταινίας “Ο ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΣ - THE PAWNBROKER

http://www.imdb.com/title/tt0059575/

Μείνετε ενημερωμένοι για τις ταινίες μας και τις δράσεις μας

ακολουθώντας τις σελίδες μας στο facebook 

NEW STAR ART CINEMA  

ΣΙΝΕΦΙΛ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ

ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ NEWSTAR ARTCINEMA

ΑΛΚΥΟΝΙΣ

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

ΣΤΟΥΝΤΙΟ NEW STAR ART CINEMA

STUDIO NEW STAR ART CINEMA

ZEFIROS NEW STAR ART CINEMA

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΖΙΓΚΑ ΒΕΡΤΟΦ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕΡΓΚΕΪ ΑΪΖΕΝΣΤΑΪΝ

ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ- Η ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας

ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ

ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕ

ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ

ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΑΛΙΕΝΤΕ

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, του ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΣΠΙΝ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)