to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρόγραμμα «Αμμοεπιχειρώ»: Δωρεάν wi-fi στο ελεύθερο camping

Μια σατιρική ματιά στην πραγματικότητα


Είναι γεγονός πως το ελεύθερο camping γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ραγδαία άνοδο στην προτίμηση των Ελλήνων καθώς όλο και περισσότεροι προτιμούν αυτόν τον τρόπο για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μάλιστα, παρατηρείται πως οι άνθρωποι που προτιμούν το ελεύθερο camping προέρχονται από διαφορετικά οικονομικά αλλά και στυλιστικά υπόβαθρα, από νέους με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες ως και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν απλά να ζήσουν μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στη φύση. Με γνώμονα τα παραπάνω, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται προς ψήφιση το πρόγραμμα «Αμμοεπιχειρώ» το οποίο αναμένεται να προσφέρει αρκετές ευκολίες στους παραθεριστές.

Σύμφωνα λοιπόν με το «Αμμοεπιχειρώ», προβλέπεται η προσθήκη σημείων wi-fi σε παραλίες που αποτελούν πόλους έλξης φίλων του ελεύθερου camping με σκοπό εκείνοι να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια από τις λίγες αλλά σημαντικότερες ευκολίες της πόλης, ευρισκόμενοι ωστόσο σε περιβάλλον διακοπών και χαλάρωσης. Έτσι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι παραθεριστές δεν αποχωρίζονται τις αγαπημένες τους ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και στις ομολογουμένως ιδιαίτερες συνθήκες του ελεύθερου camping, προβλέπεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει μεγάλη επιτυχία.

Ιδιαίτερα θετικά βλέπουν οι ίδιοι οι παραθεριστές το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο ήδη βρίσκεται πιλοτικά σε λειτουργία σε συγκεκριμένα νησιά των Κυκλάδων. «Κοιτάξτε να δείτε, είναι μεγάλη υπόθεση για μένα να είμαι εδώ στην ηρεμία και να μπορώ να βλέπω από το laptop μου τι γίνεται στην εταιρεία μου τις ώρες που λείπω. Συνδέομαι μέσω του προγράμματος στις κάμερες που έχω στημένες και βλέπω ποιοί από τους υπαλλήλους μου εργάζονται και ποιοί τεμπελιάζουν ώστε να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες όταν επιστρέψω. Κι όλα αυτά βρέχοντας τα πόδια μου. Μεγάλη υπόθεση. Αν έβαζαν και μερικά πολύπριζα για να μην αναγκαζόμαστε να τρέχουμε στις ταβέρνες και κάνουμε και τσάμπα έξοδα θα ήταν το τέλειο», δήλωσε στο «Κουλούρι» ο Μάκης, διευθύνων σύμβουλος γνωστής ελληνικής επιχείρησης.

Παράλληλα, ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα φαίνονται να είναι και πολλοί νεότεροι σε ηλικία παραθεριστές οι οποίοι θεωρούν πολύ ελκυστικό το να απολαμβάνουν τις διακοπές τους αλλά και να παραμένουν συντονισμένοι με τις εξελίξεις στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αισθάνομαι ένα με τη φύση καθώς με ένα βήμα είμαι μέσα στη θάλασσα και ταυτόχρονα μπορώ να ανεβάζω τρομερά selfies με την κοπελιά μου στο Instagram»  μας είπε ο 30χρονος Σταύρος που φέτος παραθερίζει στη Δονούσα, ένα από τα νησιά στα οποία το πρόγραμμα ήδη λειτουργεί πιλοτικά.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το δωρεάν wi-fi αφορά συγκεκριμένο όγκο δεδομένων που βέβαια είναι αρκετός ώστε ο μέσος χρήστης να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες σε αρκετά ικανοποιητικά ανάλυση. Για τους πιο απαιτητικούς χρήστες, προβλέπεται και το πακέτο «Executive» χωρίς ογκοχρέωση αλλά με πάγιο κόστος το οποίο ωστόσο θεωρείται αρκετά ελκυστικό. Μάλιστα, για την εξυπηρέτηση των Executive χρηστών προβλέπεται η τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων στην πλησιέστερη ταβέρνα ή στο κοντινότερο εκκλησάκι μέσω του οποίου θα πραγματοποιείται η χρέωση.

Τέλος, για τους φανατικούς της περιπέτειας, θα δημιουργηθούν συγκεκριμένες υποδομές, παρόμοιες με το «κυνήγι θησαυρού», ώστε ανακαλύπτοντας μια σειρά από στοιχεία να καταλήγουν στο συνθηματικό που θα τους επιτρέπει την πρόσβαση μέσω του προγράμματος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)