to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:57 | 15.09.2014

Πολιτική

Προ της επερχόμενης ήττας, ο Βενιζέλος προτείνει αλλαγή εκλογικού νόμου

"Το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία", η αιτιολόγηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Είναι κάτι που το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.
 

Εθνική διαπραγμάτευση ή διχασμός

Σε αμηχανία η κυβέρνηση μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από το δίπολο "εθνικής διαπραγμάτευσης η διχασμού" που επανέφερε στη ρητορική του ο Ε. Βενιζέλος, βγαίνοντας από το Μαξίμου, πριν λίγο.

«Δυστυχώς υπάρχει ένας εθνικός διχασμός, επειδή οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ιδίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει έναν δρόμο που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της μεταπολίτευσης. Είναι ο δρόμος της δημαγωγίας» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε οτι χρειάζεται εθνική διαπραγμάτευση και εθνική συναίνεση.

Σαμαράς και Βενιζέλος φέρονται προβληματισμένοι από το κλίμα της περασμένης εβδομάδας στις Κοινοβουλευτικές τους ομάδες, όταν στη συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ βρέθηκε στο στόχαστρο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από τους ίδιους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Την αγωνία φαίνεται πως επέτεινε η παρουσίαση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να θέτει πλέον την ατζέντα και να παίρνει το πλεονέκτημα των κινήσεων. Η κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί σε δυσχερέστερη ακόμα θέση, με την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα σε δέκα ημέρες.

«Δεν θα χαθούμε στις λεπτομέρειες και δεν θα ανοίξουμε λανθασμένα μέτωπα, θα πείσουμε τους εταίρους μας γιατί έχουμε καταφέρει οφθαλμοφανή επιτεύγματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα που ανοίγει η τρόικα για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Το επόμενο διαστημα πρέπει να ψηφιστούν και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια και ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου, κάτι που αναμένεται να υπενθυμίσει άλλωστε και η τρόικα στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα δεδομένου και ότι ο κ. Βενιζέλος στο προσεχές διάστημα θα απουσιάσει από την Αθήνα, λόγω της συμμετοχής του ως εκπρόσωπος της χώρας μας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. (Αυγή)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)