to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:47 | 21.01.2014

Κοινωνία

Πρεμιέρα αγροτικών κινητοποιήσεων σήμερα, με τα τρακτέρ να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών

Στις πλατείες των χωριών βγαίνουν από σήμερα τα τρακτέρ μετά το νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε την Κυριακή, σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών, στη Λάρισα.


 

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του "μπλόκου της Νίκαιας"-από τις περσινές κινητοποιήσεις-και με την μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν θα αποφασιστεί η κλιμάκωση της δράσης των αγροτών, οι οποίοι δεν αποκλείουν ακόμη και να επανέλθουν τα μπλόκα, στα τέλη Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη της Λάρισας αποφασίστηκε, επίσης, να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορίες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων.

Στο μεταξύ, εβδομάδα διαβουλεύσεων θα είναι η τρέχουσα για τους Βορειοελλαδίτες αγρότες, οι οποίοι έχουν εντατικές διαβουλεύσεις επί προτάσεων που προτίθενται να καταθέσουν στους αρμόδιους υπουργούς, αντί της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κινητοποιήσεις για τον νέο τρόπο φορολόγησής τους ξεκινούν και οι αγρότες της Αργολίδας και της Αρκαδίας


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδος καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας Μιδέας.

Εκεί θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε μπλόκο στην εθνική οδό ή θα αρκεστούν σε μια αυτοκινητοπορεία σε Άργος και Ναύπλιο.

Παράλληλα, η ΠΑΣΥ οργανώνει την Παρασκευή στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΟΥ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα, πιο άγρια, ληστρική πολιτική της Ε.Ε. και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν να τους οδηγήσουν άμεσα και βίαια στη φτώχια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα».

«Ουσιαστικά αντιμετωπίζουν τους αγρότες ως εν δυνάμει απατεώνες και κλέφτες, αυτοί που φτιάχνουν ληστρικούς νόμους και πολιτικές και αρπάζουν τον κόπο και τον ιδρώτα της αγροτιάς και της εργατιάς, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων», συμπληρώνει.

(πηγή: thepressproject.gr)
 

************

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαλάνης Λάρισας, Γιώργος Καραΐσκος, μιλά στο Κόκκινο για τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν οι αγρότες ενάντια στη φορολογικά μέτρα.    

  

«Είμαστε αγρότες υπό προθεσμία» δήλωσε στους 105,5 ο Γιώργος Καραϊσκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαλάνης Λάρισας», τονίζοντας πως «με τα εξοντωτικά μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση εξαφανίζει την αγροτιά.». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)