to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 20.08.2013

Κοινωνία

ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν τη ΔΤ στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Σε καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησε στις 19 Αυγούστου η ΠΟΣΠΕΡΤ και στις 20 Αυγούστου η ΕΣΗΕΑ για τις εργασίες που γίνονται στα κτήρια της Γενικής Γραμματείας Τύπου οδός Αλεξάνδρου Πάντου 9, και στις εγκαταστάσεις ΕΡΤ στην Λεωφόρο Μεσογείων 136, καθώς και στην οδό Μουρούζη και Ρηγίλλης με προσωπικό για το οποίο δεν έχουν υπογραφεί οι προβλεπόμενες σύμφωνα με το νόμο συμβάσεις εργασίας και δεν τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία.


Η καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αθήνα 19 Αυγούστου 2013

Αριθμ. Πρωτοκ. 1485

Θέμα: Ενημέρωση  καταγγελία

Σας γνωρίζουμε ότι λειτουργεί εκτός νόμου Τηλεοπτικό Κανάλι με την επωνυμία ΔΤ, απασχολώντας προσωπικό στα κτήρια της Γενικής Γραμματείας Τύπου οδός Αλεξάνδρου Πάντου 9, και στις εγκαταστάσεις ΕΡΤ στην Λεωφόρο Μεσογείων 136, καθώς και στην οδό Μουρούζη και Ρηγίλλης.

Στους προαναφερόμενους χώρους, γίνονται οι εργασίες για τον προγραμματισμό και τη μετάδοση προγράμματος του παραπάνω Τηλεοπτικού Σταθμού, τεχνικές εργασίες και εγκαταστάσεις, καθώς και μια σειρά Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, με προσωπικό για το οποίο δεν έχουν υπογραφεί οι προβλεπόμενες σύμφωνα με το νόμο συμβάσεις εργασίας και δεν τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία.

Η άμεση παρέμβαση σας και ο έλεγχος που υποχρεούστε να διεξάγετε, πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και η παραβίαση  των Νόμων.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Δ.Τ. (ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

20 Αυγούστου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα την ακόλουθη καταγγελία προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Μιχάλη Κανδαράκη, κοινοποιούμενη και προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιάννη Βρούτση, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταγγέλλει το γεγονός ότι ορισμένοι συνάδελφοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο τηλεοπτικό κανάλι με την επωνυμία Δ.Τ. (Δημόσια Τηλεόραση), απασχολούμενοι στα κτίρια της Γενικής Γραμματείας Τύπου (οδός Αλεξάνδρου Πάντου αρ. 9) και στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 136), καθώς και στην οδό Μουρούζη και Ρηγίλλης, δίχως να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας ούτε όμως και να τηρείται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Ειδικότερα, παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, περί πάταξης της αδήλωτης εργασίας, η Κυβέρνηση, λειτουργώντας πειρατικά το προαναφερόμενο τηλεοπτικό κανάλι, απασχολεί συναδέλφους χωρίς τις απαιτούμενες εκ του νόμου διατυπώσεις.

Επειδή λοιπόν, κατά τις δηλώσεις του Υπουργού «Το ΣΕΠΕ αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας», και επειδή οι πράξεις αυτές παρεκκλίνουν από κάθε λογικό και νομικό πλαίσιο, σας καλούμε να διενεργήσετε τους απαραίτητους ελέγχους επιβάλλοντας τις αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις και για τις νόμιμες ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Προεδρεύων

Δημήτρης Τρίμης»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)