to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 12.09.2013

Διεθνή

Πορτογαλία: Μπλόκο και ΚΚ Πορτογαλίας ενωμένοι εναντίον των περικοπών και της τρόικας

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚ της Πορτογαλίας και ο συντονιστής του Μπλόκου της Αριστεράς δήλωσαν δημοσίως την πρόθεσή τους να αγωνιστούν από κοινού εναντίον των νέων περικοπών στις συντάξεις, τις (αντι)μεταρρυθμίσεις και εναντίον όλων των μετώπων που σχεδιάζει η κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο και η τρόικα, παρά τις διαφωνίες που παραμένουν ανάμεσα στα δύο κόμματα της πορτογαλικής αριστεράς.


Ο συντονιστής του Μπλόκου Ζοάο Σεμέδο και ο γ.γ. του ΚΚ της Πορτογαλίας Ζερόνιμο ντε Σόουσα κατέστησαν σαφές μιλώντας σε ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου ότι τα δύο κόμματα της αριστεράς θα αγωνιστούν από κοινού εναντίον των νέων μέτρων τουλάχιστον 4,6 δισ. ευρώ που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο μετά τις δημοτικές εκλογές της 29 Σεπτεμβρίου, παρά τις επί μέρους διαφωνίες ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με το γ.γ. του ΚΚ της Πορτογαλίας ντε Σόουσα ο συντονιστής του Μπλόκου της Αριστεράς Σεμέδο τόνισε ότι "διατηρούμε μια σχέση αρκετά φιλική, αρκετά αδελφική, όπως πρέπει να έχουν άτομα που αλληλοσέβονται και που αγωνίζονται από την ίδια πλευρά της ζωής, την αριστερή πλευρά της ζωής, και αυτό που είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε είναι οι συγκλίσεις. Και παρά τις αποκλίσεις¨.

"Η ανησυχία μας δεν είναι το Μπλόκο της Αριστεράς, αλλά η πολιτική της δεξιάς", τόνισε λίγο αργότερα ο ηγέτης του ΚΚ της Πορτογαλίας ντε Σόουσα. 

Το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ της Πορτογαλίας συνεργάζονται σχεδόν από τις αρχές της κρίσης στο κοινοβούλιο υποστηρίζοντας κοινές προτάσεις νόμων και συνεργάζονται στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και τα συνδικάτα εκτιμώντας πως μόνο η κοινής και ενωτική δράση της αριστεράς μπορεί να ανατρέψει τη μνημονιακή πολιτική.

Το γεγονός ότι οι ηγέτες των δύο κομμάτων της αριστεράς έκαναν τις δηλώσεις τους στον ίδιο δήμο που διεκδικούν και οι δύο τους ψήφους των αριστερών πολιτών υπογραμμίζει ότι υπάρχει μια μεγάλη ωριμότητα για την κοινή αντιμετώπιση της κυβέρνησης του Πάσος Κοέλιο και της τρόικας. 

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)