to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 08.07.2016

Κοινωνία

Πορεία στο υπ. Μακεδονίας-Θράκης από τους εργαζόμενους της «Μαρινόπουλος»

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενάντια στο ενδεχόμενο απολύσεων και αλλαγής των υφιστάμενων σχέσεων εργασίας. Αντιδρούν ακόμη στην μη καταβολή των δεδουλευμένων τους για τον μήνα Ιούνιο και ζητούν επιπλέον την καταβολή του επιδόματος αδείας.


Πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Μαρινόπουλος» στα πλαίσια 24ωρης απεργίας ενάντια στο ενδεχόμενο απολύσεων και αλλαγής των υφιστάμενων σχέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν ακόμη στην μη καταβολή των δεδουλευμένων τους για τον μήνα Ιούνιο και ζητούν επιπλέον την καταβολή του επιδόματος αδείας.

Παράλληλα εκφράζουν τον φόβο πως παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο οι η εταιρεία προχωρήσει σε απολύσεις και σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
 

«Υπάρχει ο φόβος αυτός καθώς κατά δήλωση της εταιρείας στο δικαστήριο με νομικίστικό τρόπο ειπώθηκε πως στόχος είναι η μείωση του κόστους και η εντατικοποίηση της εργασίας με μεγαλύτερο ποσοστό μερικής απασχόλησης πράγμα που μεταφράζεται σε αλλαγή των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων» τονίζει μιλώντας stokokkino.gr ο Η. Τζιώνας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Β. Ελλάδας στην εταιρεία «Μαρινόπουλος» 
 

Παράλληλα επιδιώκουν συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, η οποία, όπως λένε, αν δεν πραγματοποιηθεί θα επισκεφθούν την Επιθεώρηση Εργασίας και το αντίστοιχο τμήμα του Υπουργείου στην Β. Ελλάδα.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εταιρεία Σκλαβενίτης έχει παραδώσει σε λογιστική εταιρεία τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Μαρινόπουλος για να εξακριβωθεί το πραγματικό μέγεθος των χρεών της και έχει δηλώσει πως αν δεν υπάρχουν και άλλα κρυφά χρέη θα προχωρήσει στην εξαγορά των καταστημάτων.
 

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους μετά από τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορούν να εμπιστευθούν υποσχέσεις και είναι έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις.  
 

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου για να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα το επόμενο διάστημα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)