to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 02.10.2014

πηγή: Ημερησία

Διεθνή

Πορεία διαμαρτυρίας στη Νάπολη κατά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΚΤ

Στην Νάπολη πραγματοποιείται πορεία διαμαρτυρίας των κινημάτων της ιταλικής Αριστεράς εναντίον της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Ένταση σημειώθηκε στην πορεία των διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στην Νάπολη. Μέρος των διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στο πρώην βασιλικό παλάτι του Καποντιμόντε. 


Η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές ρίψεις νερού υπό πίεση, ενώ μέρος των διαδηλωτών απάντησε πετώντας μπουκάλια και καπνογόνα. Τα τελευταία λεπτά η ένταση φαίνεται να περιορίζεται, αφού μετά από σύντομη διαπραγμάτευση, το τμήμα της πορείας που είχε απομακρυνθεί από την προσυμφωνημένη διαδρομή, επιστρέφει στην οδική αρτηρία που οι αστυνομία έχει αφήσει ανοικτή για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

«Φτώχεια, εποχική εργασία, ανεργία, ας αποτινάξουμε από πάνω μας την ΕΚΤ», γράφει ένα από τα κύρια πανό της κινητοποίησης.

Οι οργανωτές αποσαφηνίζουν ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά η ιταλική αστυνομία εκφράζει φόβους για τυχόν παρείσφρηση βίαιων μελών του λεγόμενου black block, με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι έχουν προκαλέσει καταστροφές στο παρελθόν σε άλλες ιταλικές πόλεις.

Ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές (ανάμεσά τους και πολλοί άνεργοι) στους δρόμους της Νάπολης είναι η προστακτική "Jatevenne", σε χαρακτηριστική ναπολιτάνικη διάλεκτο, το οποίο σημαίνει «φύγετε».

Σύμβολο της κινητοποίησης, το ναπολιτάνικο προσωπείο του Πουλτσινέλα, ενός χαρακτήρα που λέει πάντα ψέματα, κάτι το οποίο αναφέρεται στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από μέρους των αρμόδιων.

Οι τράπεζες της μεγαλούπολης αυτής του ιταλικού Νότου έμειναν κλειστές σήμερα, όπως και μεγάλο μέρος των σχολείων και των εμπορικών επιχειρήσεων.

«Όχι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όχι στην λιτότητα, όχι στην Τρόικα», γράφει ένα άλλο μεγάλο πανό το οποίο έχει αναρτηθεί πάνω σε λεωφορείο.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να προσεγγίσουν το σημείο στο οποίο διεξάγεται η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, στο μέγαρο Καποντιμόντε, χωρίς, όμως, να εισέλθουν στο πάρκο που περιβάλλει την περιοχή.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)