to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:31 | 24.09.2016

Διεθνή

Υγρός τάφος προσφύγων οι αιγυπτιακές ακτές, στους 162 μέχρι στιγμής οι νεκροί από το ναυάγιο (ενημέρωση)

Σε τουλάχιστον 162 νεκρούς ανέρχεται μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός από το ναυάγιο που συνέβη πριν από τρεις ημέρες ανοιχτά της Αιγύπτου, με τους 450 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, που βρέθηκαν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία - Ανάμεσά τους, είναι πολλές γυναίκες και παιδιά - Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 164 άτομα, εκ των οποίων 117 είναι Αιγύπτιοι και 43 από άλλες χώρες


Σε τουλάχιστον 162 νεκρούς ανέρχεται μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός από το ναυάγιο που συνέβη πριν από δύο ημέρες ανοιχτά της Αιγύπτου, με τους 450 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, που βρέθηκαν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία, όπως γράφει η "Αλ Αχράμ". Ανάμεσά τους, είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Η βάρκα βυθίστηκε, στα ανοιχτά του Μπουργκ Ρασίντ, ενός χωριού στην επαρχία Μπεχέιρα στη βόρεια Αίγυπτο.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα χτες όταν οι Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις περισυνέλεξαν τις σορούς τουλάχιστον 107 μεταναστών.

Πρόσφυγες στο νοσοκομείο της Ροσέτα

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι οι αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

«Στο πλοίο, υπάρχει μια αποθήκη όπου βάζουν τα ψάρια κι η οποία δεν έχει προς το παρόν ανοιχθεί. Ενδεχομένως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο εσωτερικό» διευκρίνισε ένας αξιωματούχος. Σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες περίπου 10 διασωθέντων, σχεδόν 100 άνθρωποι είχαν στοιβαχθεί στο αμπάρι. Φαίνεται να επέβαιναν 300 άτομα περισσότερα από 150 που ήταν το επιτρεπτό.

Όλοι τους μείνανε επτά ώρες στη θάλασσα πριν τους ανακαλύψουν οι ομάδες διάσωσης.

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 164 άτομα, εκ των οποίων 117 είναι Αιγύπτιοι και 43 από άλλες χώρες.

Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη του πληρώματος της βάρκας. Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ από την πλευρά του υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης της χώρας στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που συνεχίζονται και επισήμανε ότι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)