to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 13.06.2012

Ποιος είναι ο Ρέστης που ζητάει και τα ρέστα;

Όπως λένε οι αγιογράφοι του, σύνθημα του πάμπλουτου εφοπλιστή είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Προφανώς η εφορία είναι το όριο… Και απλώνει τις δραστηριότητές του παντού ο «πλανητάρχης των εφοπλιστών»


Θα με φορολογήσεις; «Ναι, σίγουρα,. Βρες με πρώτα». Αυτή η δήλωση του Βίκτωρα Ρέστη, έκανε το γύρο του κόσμου... Γιατί δείχνει και αποδείχνει ότι στην Ελλάδα της κρίσης άλλοι φορτώνονται τις θυσίες και άλλοι όχι μόνο απολαμβάνουν προνόμια και ασυλία, αλλά βγάζουν και γλώσσα. Όχι στο κράτος, ή στο κόμμα που θα γίνει κυβέρνηση μεθαύριο, αλλά στον κοσμάκη που έχει καεί με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα.

Του Βίκτωρα δεν του καίγεται καρφί γι’ αυτό. «Βρες με πρώτα» είναι η απάντησή του. Θα έπρεπε όμως να δείχνει τουλάχιστον ότι νοιάζεται, γιατί δεν είναι μόνο ένας από τους πιο ισχυρούς εφοπλιστές, με πάνω από 200 καράβια, αν πιστέψουμε το Bloomberg. Αλλά και γιατί είναι μέτοχος σ το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο Πρώτο Θέμα, στο MEGA και σε μια σειρά άλλα κανάλια και ραδιόφωνα.

Είναι δηλαδή ένα από τα μεγάλα αφεντικά της ενημέρωσης που προπαγανδίζουν τις θυσίες εν ονόματι της πατρίδας, και προσπαθούν να πείσουν τη φτωχολογιά ότι οι περικοπές, η ανεργία, η ανέχεια και η απόγνωση είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα!

Κατά τα άλλα, όπως λένε οι αγιογράφοι του, σύνθημα του πάμπλουτου εφοπλιστή είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Προφανώς η εφορία είναι το όριο… Και απλώνει τις δραστηριότητές του παντού ο «πλανητάρχης των εφοπλιστών»:

Σε παραδείσους για το διεθνές jet set. Αγόρασε το νησάκι Άγιος Στέφανος στο Μαυροβούνιο , που έγινε γνωστό ως θέρετρο του στρατάρχη Τίτο και έχει προσελκύσει κατά καιρούς διασημότητες όπως η Μέριλιν Μονρόε, η Σοφία Λόρεν, ο Βίλι Μπραντ, ο Κερκ Ντάγκλας, αλλά και πιο σύγχρονες όπως η Κλόντια Σίφερ. Οι παλιές βίλες ανακαινίζονται, όπως και όλο το νησί στο οποίο υπάρχει ένα κάστρο του 15ου αιώνα. Η τιμή που πλήρωσε ο Όμιλος Ρέστη είναι 30 εκατομμύρια ευρώ για την εκμετάλλευση του νησιού τα επόμενα 30+30 χρόνια. Δαπανήθηκαν όμως κι άλλα χρήματα την επένδυση να έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 50 εκατομμύρια. Όπως λέγεται το θέρετρο δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο πολυτελή του κόσμου και θα προσελκύει πλούσιους και διάσημους από όλη την υφήλιο.

Σε ηλικία λίγο πάνω από τα 40 είναι και τραπεζίτης, ασχολείται με τα media, συμμετέχει σε αλλαντοβιομηχανία, πραγματοποιεί χερσαίες μεταφορές και ελέγχει ποσοστά σε δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες εταιρείες. Τη ναυτιλιακή οικογενειακή εταιρεία Enterprises Shipping ίδρυσε το 1974 ο πατέρας του Σταμάτης Ρέστης, ο οποίος έζησε για χρόνια στη Νότια Αφρική και πέθανε τον Ιούλιο του 2004.

Από τότε ο Βίκτωρ «κατακτά νίκες», άσχετο αν δε θέλει να πληρώνει φόρους σαν τον τελευταίο συνταξιούχο. Συμμετέχει με το 13% στην κυπριακή «Sea Star» μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways», αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο «Delphin Voyager», κατέχει το 51% της First Business Bank (FBB) ,το 20% της “Multirama», το 10% της “Imperio και βέβαια έχει μετοχές σε media (ΔΟΛ , MTV Hellas , SMART TV, κ.λ.π.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης».

Ο εφοπλιστής έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρόδο, καθώς η μητέρα του, η κ. Μπέλλα Ρέστη είναι η πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου, ενώ ο ίδιος στήριξε το νησί προσφέροντας ένα πανάκριβο πυροσβεστικό μηχάνημα στη μεγάλη πυρκαγιά του 2008 .

Τέλος ο Βίκτωρ Ρέστης είναι εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας. Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι πρόεδρος του Ισραηλιτικής Κοινότητας της Ρόδου και πρώην πρόεδρος των Ισραηλιτών Αθηνών. Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.

Τους γέροντες ελληνικής καταγωγής η οικογένεια Ρέστη τους αφήνει στη «μέριμνα» του μνημονίου…

Πηγή: kentrinews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)