to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 18.07.2022

Κοινωνία

Ποινές σε τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους στο νοσοκομείο για το θάνατο του 49χρονου

Ποινές σε τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο υγείας για τον θάνατο του 49χρονου.


Ο ασθενής κατέληξε την περασμένη Τετάρτη, όταν δεν έγινε δεκτός από το νοσοκομείο στο οποία απευθύνθηκε προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια, καθώς δεν εφημέρευε. Από σήμερα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι ποινές αλλά και οι αλλαγές προσώπων που υπηρετούν σε καίρια πόστα του νοσοκομείου, σύμφωνα με το tempo24.news. Οι ποινές θα αφορούν σε άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους με την υπόθεση, οι οποίοι κρίθηκε πως πρέπει να υποστούν συνέπειες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα των πέντε αυτών ατόμων βρίσκεται και η νοσηλεύτρια που συνομίλησε με τον 49χρνο, και η οποία τον παρέπεμψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, το οποίο εφημέρευε.

Η νοσηλεύτρια φέρεται να αντιμετωπίζει την ποινή της δυνητικής αργίας. Στο κάδρο των ευθυνών φέρεται να μπαίνει και δεύτερη νοσηλεύτρια, η οποία βρισκόταν στο χώρο που επισκέφθηκε ο αποθανών, Θοδωρής Νεμουτιάνος. Αυτή, που φέρεται εμπλεκόμενη στο περιστατικό αντιμετωπίζει ποινή ανάλογα με την εργασιακή σχέση που έχει με το Νοσοκομείο Πάτρας. Ευθύνες καταλογίζονται παράλληλα και σε πρόσωπα σε διευθυντικές και άλλες θέσεις του Νοσοκομείου, για τα οποία αναμένεται η αντικατάστασή τους.

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μπαίνει στις έρευνες με συγκεκριμένες ενέργειες αντικατάστασης προσώπων, ενώ με την έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναμένεται να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων που βρίσκονται και σε άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου», καθώς επίσης και σε παράγοντες που έχουν διοικητικές θέσεις. Ήδη, μετά από αίτημα του Θάνου Πλεύρη, έχει παραιτηθεί ο διοικητής του «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)