to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 22.08.2014

πηγή: avgi.gr

Κοινωνία

ΠΟΕΣΥ: Οδύνη και αποτροπιασμός για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου

Παράλληλα, η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων


Την οδύνη και τον αποτροπιασμό της για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από μέλη των τζιχαντιστών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Παράλληλα, η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ). Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΟΔ, Τζιμ Μπουμέλα, τονίζει, μεταξύ άλλων ότι «αυτός ο τραγικός και άνανδρος φόνος ενός άοπλου ανθρώπου μας υποχρεώνει, να αναλάβουμε δράση για την προστασία των δημοσιογράφων και των αμάχων, που έχουν γίνει στόχος ανελέητων επιθέσεων ένοπλων ομάδων και τρομοκρατών. Τώρα, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντισταθεί στη βαρβαρότητα και να υψώσει τη φωνή της για να δοθεί ένα τέλος».

Στην ανακοίνωση της ΔΟΔ προστίθεται ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια η Ομοσπονδία έχει αναπτύξει ένα ευρύ πρόγραμμα για την ασφάλεια των ΜΜΕ σε όλο τον αραβικό κόσμο και παράλληλα, ηγείται της παγκόσμιας εκστρατείας για τον τερματισμό της ατιμωρησίας όσων ευθύνονται για τις δολοφονίες δημοσιογράφων.

Από την πλευρά της η Μπεθ Κόστα, γενική γραμματέας της ΔΟΔ, τόνισε ότι «είμαστε πολύ θλιμμένοι από την απώλεια του Τζέιμς,  τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, στην μητέρα και σε όλους τους φίλους και συναδέλφους του».

Η ανακοίνωση της ΔΟΔ

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκφράζει οδύνη και αποτροπιασμό για τον αποκεφαλισμό του Aμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, που αγνοείται στη Συρία από το 2012.

Την ευθύνη για το φόνο ανέλαβε η οργάνωση Τζιχαντιστών «Ισλαμικό Κράτος της Συρίας και του Ιράκ» ISIS, που ανάρτησε στο Διαδίκτυο οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται το βάρβαρο έγκλημα. Στο οπτικοακουστικό υλικό που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, διακρίνεται ένας μασκοφόρος άνδρας, που μιλά για αντίποινα στις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στη Συρία εναντίον των Τζιχαντιστών και μετά, εκτελεί τον δημοσιογράφο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)