to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Πλημμυρίστε τη Wall Street», λένε οι ακτιβιστές

Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδείξει ότι και το οικονομικό σύστημα ευθύνεται για την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, ενώ αναμένεται να συνδέσει δύο διαφορετικά κινήματα: της προστασίας του περιβάλλοντος και της πάλης ενάντια στον καπιταλισμό


Μία μέρα μετά τη «μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα στην ιστορία», περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές σχεδιάζουν σήμερα καθιστική διαμαρτυρία στο νότιο Μανχάταν ενάντια στην ενίσχυση και χρηματοδότηση εταιρειών που μολύνουν το περιβάλλον.

Η εκστρατεία «Πλημμυρίστε τη Wall Street» (#FloodWallStreet) αποτελεί μέρος σειράς διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα, εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, στην οποία έχουν κληθεί περισσότεροι από 120 παγκόσμιοι ηγέτες και αρκετοί επικεφαλής της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών.

flood-water-banner

Ακτιβιστές επί το έργον· σχεδιάζουν το μήκους 100 μέτρων πανό που θα ξεδιπλώσουν στο Battery Park.

Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδείξει ότι και το οικονομικό σύστημα ευθύνεται για την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, ενώ αναμένεται να συνδέσει δύο διαφορετικά κινήματα: της προστασίας του περιβάλλοντος και της πάλης ενάντια στον καπιταλισμό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Bessie Schwarz, εκ των διοργανωτών του κινήματος, «μία μέρα μετά τη μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα που έγινε ποτέ, σχεδιάζουμε να μεταφέρουμε αυτήν ακριβώς την ενέργεια των διαδηλωτών και στη Wall Street».

flood-water

Το χειροποίητο γραφικό του διάσημου εικονογράφου Seth Tobocman απεικονίζει πλημμυρισμένη τη Wall Street.

 
Σήμερα (Δευτέρα) εκατοντάδες διαδηλωτές αναμένονται να «πλημμυρίσουν» τη Wall Street  και να επικρίνουν την οικονομική κερδοσκοπία, έχοντας στο στόχαστρο τόσο τους ρυπαίνοντες όσο και εκείνους που επωφελούνται από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

Η καθιστική διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στο Battery Park, εκεί όπου γεννήθηκε το κίνημαOccupy Wall Street, με τους ακτιβιστές να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να απομακρυνθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

flood-water2

Το αποψινό ραντεβού, σε προβολή φωτισμού σε κτίριο του Μανχάταν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του #FloodWallStreet, οι διοργανωτές σχεδιάζουν να απλώσουν ένα πανό 100 μέτρων και να δημιουργήσουν μια φούσκα από άνθρακα, μήκους πέντε μέτρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)