to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 21.10.2014

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Πέθανε στα 82 του ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Όσκαρ ντε λα Ρέντα

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της μόδας Όσκαρ ντε λα Ρέντα ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στο χώρο, που εμπιστεύτηκαν οι πιο διάσημες κυρίες του πλανήτη. Ο σχεδιαστής μόδας, γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για τα λαμπερά και ρομαντικά βραδινά φορέματά του, πέθανε αργά χθες σε ηλικία 82 ετών.


Πρόσφατα είχε υπογράψει το νυφικό της Αμάλ Αλαμουντίν της νιόπαντρης δικηγόρου, συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η αιτία θανάτου του, ανακοινώθηκε από στενούς φίλους της οικογένειάς του και συναδέλφους του, δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως. Το 2006 είχε διαγνωστεί με καρκίνο, αλλά είχε πει ότι από πέρσι ήταν «εντελώς καθαρός».

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, γεννημένος στη Δομινικανή Δημοκρατία στις 22 Ιουλίου του 1932, έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα το 1969, θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους μόδιστρους στον κόσμο, φημιζόταν ειδικά για τα ρομαντικά βραδινά φορέματα. Πρόσφατα είχε υπογράψει το νυφικό της Αμάλ Αλαμουντίν της νιόπαντρης δικηγόρου, συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Όσκαρ ντε λα Ρέντα έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1960 ντύνοντας κυρίως την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζάκι Κένεντι.

Ο Όσκαρ ντε λα Ρέντα είχε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στη διάρκεια της καριέρας του, όπως τα βραβεία Cody, ανάλογα των Όσκαρ της μόδας. Τιμήθηκε με το βραβείο για τον Δημιουργό της Χρονιάς του Συμβουλίου των Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας το 2000 και το 2007, καθώς και με το βραβείο Τζέφρι Μπιν το 1989 για τη συνολική του προσφορά από το ίδιο Συμβούλιο.

Οι δημιουργίες του φορέθηκαν τόσο στο κόκκινο χαλί, όσο και στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Στη διάρκεια της 50 ετών και πλέον καριέρας του, έντυσε τις περισσότερες πρώτες κυρίες στις ΗΠΑ. Εκτός από την Τζάκι, τη Νάνσι Ρίγκαν, τη Χίλαρι Κλίντον, τη Λόρα Μπους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα που δεν έκρυβαν τον θαυμασμό τους για το ταλέντο του, όπως πάμπολλες ηθοποιούς, διασημότητες, εστεμμένες μεταξύ τους η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Πενέλοπε Κρουζ, η βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας.

Συλλυπητήρια μηνύματα κατέκλυσαν κυρίως το Διαδίκτυο χθες βράδυ με την ανακοίνωση του θανάτου του.

Ο διάσημος σχεδιαστής είχε παντρευτεί δύο φορές. Η πρώτη με την Γαλλίδα Φρανσουάζ ντε Λανγκλάντ, μετά τον θάνατο της οποίας το 1983 υιοθέτησε έναν γιο από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ο δεύτερος γάμος του ήταν με την Ανέτ Ένγκελχαρντ, την οποία αφήνει πίσω του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)