Συνεργάτης της «ΑΥΓΗΣ» και των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), αρθρογραφούσε συχνά, κυρίως για θέματα σχετικά με γεγονότα και καταστάσεις της εποχής της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Ο Μάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1924 στη Μυτιλήνη, από γονείς πρόσφυγες που από το 1927 εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Φοίτησε σε Δημοτικό Σχολείο του Βύρωνα, στο Γυμνάσιο Παγκρατίου και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Έγινε δικηγόρος αλλά πριν, είχε διακριθεί στον αγώνα κατά των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων κατοχής, ήδη από το 1941, δηλαδή από τα μαθητικά του χρόνια στο Παγκράτι. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του Βύρωνα, όπου -λίγο αργότερα- αναδείχθηκε σε καπετάνιο του λόχου της συνοικίας του ΕΛΑΣ. Για τη δράση του στάλθηκε στη Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΕΛΑΣ και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός. Τοποθετήθηκε επιτελής αξιωματικός στο Πρότυπο Τάγμα Καισαριανής και έλαβε μέρος στις συγκρούσεις του Δεκέμβρη 1944.

Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας υπέστη τις διώξεις της τότε Δεξιάς, όπως όλοι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (από το κείμενο της Μαίρης Λαγανά «Βύρωνας: Μια πόλη μιά ιστορία», στο blog Θρυαλλίς) διακρίνεται ο Μάνος Ιωαννίδης με άλλους ΕΠΟΝίτες του Βύρωνα, το 1943. Στην πρώτη, τον Ιανουάριο, στο Άλσος Παγκρατίου, με τους Τάκη Κέκα, Γιάννη Μοσχόβα, Κώστα Γιαννιό και άλλους. Στη δεύτερη, τον Μάιο, σε εκδρομή στον Κόκκινο Μύλο, δεξιά από τον Ν. Περογιαννάκη (με το κασκέτο), πρώτο γραμματέα της ΕΠΟΝ Βύρωνα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Βύρωνα.