to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το πειρατικό του Μega κανονιοβολεί

Τη συγκέντρωση του Όχι την έδειξαν για πέντε, το πολύ επτά λεπτά. Για τη συγκέντρωση του Ναι την Τρίτη, το Mega μετέδωσε έκτακτο δελτίο από τις 7.30 έως τις 8 και από τις 8 και μετά την είχε οπτικό χαλί σε ολόκληρο το κανονικό δελτίο.


Είναι Δευτέρα απόγευμα και το δελτίο του Mega έχει γίνει μονοθεματικό. Επί μία ώρα και δέκα λεπτά δείχνει ουρές στα ΑΤΜ κι άλλες ουρές στα ΑΤΜ, ατέλειωτες οι ουρές στα ΑΤΜ και δηλώσεις και κραυγές και κατάρες και βρισιές. Κατά τις εννέα και δέκα, η κάμερα φεύγει από τα ΑΤΜ και μεταφέρεται αίφνης στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση του Όχι, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ελλάδα από το 2012 και εντεύθεν. Είναι τόσο απότομη η μετάβαση, που αρχικώς νόμισα ότι τα μιλιούνια του κόσμου είχαν μαζευτεί στο Σύνταγμα για να βγάλουν λεφτά από τα ΑΤΜ της Βουλής, κοίτα να δεις, φίλε μου, που έχει δίκιο το Mega για τις ουρές. Απόρησα και έμεινα με την απορία μέχρι τέλους, αφού πριν καταλάβω τι συμβαίνει, η κάμερα του Mega είχε φύγει για άλλες πολιτείες, για άλλα ΑΤΜ.

Τη συγκέντρωση του Όχι την έδειξαν για πέντε, το πολύ επτά λεπτά. Για τη συγκέντρωση του Ναι την Τρίτη, το Mega μετέδωσε έκτακτο δελτίο από τις 7.30 έως τις 8 και από τις 8 και μετά την είχε οπτικό χαλί σε ολόκληρο το κανονικό δελτίο. Εικόνα μέχρι κορεσμού και από πάνω σχόλια διθυραμβικά, «καταιγίδα υπέρ του Ναι», «λαοθάλασσα για το Ναι», «Ναι και πάσης Ελλάδος». Δικαίωμά τους είναι, προφανώς, να καθορίζουν την προτεραιότητα των ειδήσεων, να θεωρούν ότι η συγκέντρωση του Ναι έχει μεγαλύτερη ειδησεογραφική βαρύτητα. Αλλά όχι και έτσι, όχι στον ένα πέντε λεπτά και στον άλλον μιάμιση ώρα, όχι το ένα παιδί καλό παιδί και το άλλο, μην πω τίποτα βαρύ για τη μαμά του.

Δικαιούσαι απολύτως να επιλέγεις, δεν δικαιούσαι με τίποτα να είσαι ταλιμπάν της ενημέρωσης, ιδίως σε τόσο κρίσιμα ζητήματα. Ιδίως όταν κάνεις χρήση και κατάχρηση δημόσιας συχνότητας. Περί καταχρήσεως πρόκειται, δεν την έχεις πληρώσει τη συχνότητα, δεν πληρώνεις καν τα τέλη για τη χρήση της. Είσαι πειρατής, καταληψίας, μοιχεπιβάτης, μπαταχτσής. Δε ζεις από τις δικές σου δυνάμεις, ζεις από παράνομα δάνεια που τα έχει προπληρώσει ο λαός στις τράπεζες μέσω του PSI. Εκατόν πενήντα εκατομμύρια δάνεια πήραν οι Όμιλοι των ΜΜΕ στα χρόνια των Μνημονίων, φορτωνόταν χρέη το κράτος, δηλαδή εμάς, για να κρατάνε ανοιχτά τα μαγαζιά τους οι βαρόνοι, για να συνεχίσουν να εισπράττουν εκατοχίλιαρα οι στρατοδίκες των δελτίων.

Από τον λαό ζεις πειρατή, καταληψία, μοιχεπιβάτη, μπαταχτσή, κι αυτόν τον λαό πρέπει να τον σέβεσαι. Τουλάχιστον να μην τον προσβάλλεις, να μην τον μουντζώνεις κάθε βράδυ και με τα δυο σου χέρια. Κυρίως να μην τον μουντζώνεις με τα τέσσερα, διότι στην περίπτωσή σου είναι δύσκολο να διακρίνουμε αν πρόκειται για χέρια ή για πόδια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)