to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 01.07.2016

Κοινωνία

Πειραιάς: Δικαιώθηκε ο αγώνας των κατοίκων - Διεθνής διαγωνισμός για την ανάπλαση των Λιπασμάτων

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά δήλωσε ότι «με αυτή τη ρύθμιση δικαιώνεται ένας πολυετής αγώνας των κατοίκων για την αξιοποίηση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου- Δραπετσώνας»


Διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασματων, προκήρυξαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, μετά την υπερψήφιση στη Βουλή, της ρύθμισης για την οριστική παραχώρησης της λιμενικής έκτασης 86.000 τ.μ. των Λιπασμάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, δήλωσε ότι «με αυτή τη ρύθμιση δικαιώνεται ένας πολυετής αγώνας των κατοίκων για την αξιοποίηση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου- Δραπετσώνας προς όφελος των συμπολιτών μας».

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «το ζήτημα αναδείχθηκε σε κεντρικό πολιτικό αίτημα δεκαετιών και τελικά κερδήθηκε με την συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου και σήμερα, με τη ρύθμιση μπαίνουν γερά θεμέλια για την αξιοποίηση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, ολόκληρης της έκτασης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις η περιοχή να αλλάξει σελίδα, με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Ο βέλτιστος σχεδιασμός ανάπλασης της περιοχής», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, «αποτελεί χρέος προς τους κατοίκους, οι οποίοι για χρόνια στερήθηκαν την πρόσβαση στη θάλασσα και σε συνδυασμό με μια σειρά από ρυπογόνες δραστηριότητες και έλλειψη πρασίνου, καταδικάστηκαν σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής».

«Με την παραχώρηση στο δήμο, χωρίς αντάλλαγμα, της έκτασης από το λιμενοβραχίονα του Κράκαρη ως τις δεξαμενές καυσίμων στον όρμο της Δραπετσώνας, η ευρύτερη περιοχή αποκτά πρόσβαση στη θάλασσα και συνδυασμό με την ανάπλαση, θα διαμορφωθεί ένας υπερτοπικός πόλος αναψυχής, πολιτισμού που εν δυνάμει θα αναζωογονήσει και οικονομικά ολόκληρη την περιοχή», κατέληξε ο κ. Γαβρίλης.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)