to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:03 | 30.10.2014

πηγή: patrastimes

Πολιτική

Πάτρα: Ο δήμαρχος στον εισαγγελέα, εργαζόμενοι και πολίτες στο δρόμο

Την πόρτα του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για την άρνησή του να παραδώσει στοιχεία τα οποία αφορούν στη μετατροπή των συμβάσεων 380 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το διάταγμα Παυλόπουλου θα περάσει σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.


Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Πάτρας αλλά και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία και συνδικάτα της Αχαϊκής πρωτεύουσας πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία με αποκλεισμό της εισαγγελίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διώξεις σε βάρος τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να μην παραδοθούν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεωρώντας πως τα πραγματικά κίνητρα είναι η δημιουργία δεξαμενής απολύσεων προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές.

Στάση εργασίας

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Πάτρας από τις 8.30 το πρωί πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Δημαρχείο’ απ’ όπου στη συνεχεία θα πραγματοποιήσουν πορεία με κατεύθυνση προς την εισαγγελία όπου θα μεταβεί ο Κ. Πελετίδης

Η αντιπολίτευση

Στο πλευρό του Δημάρχου Πατρέων θα βρεθεί και  το σύνολο - πλην μίας - των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι επικεφαλής των οποίων σε δηλώσεις τους έχουν εκφράσει ήδη την στήριξή τους προς το πρόσωπο του Δημάρχου.

Οι συνδικαλιστές

Κύμα συμπαράστασης και σύμπλευσης με την απόφαση  τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου για μη αποστολή στοιχείων σχετικά με την μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων  στο Δήμο από ορισμένου σε αορίστου χρόνου εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ καθώς και ο σύλλογος των εργαζομένων στην περιφέρεια.

Η ΕΙΝΑ για τη δίωξη Πελετίδη 

H Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: 

"Η ΕΙΝΑ καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη των δημάρχων - ιδίως του Δημάρχου Πατρέων συνάδελφου γιατρού Κώστα Πελετίδη - που αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία δημοτικών υπαλλήλων που κινδυνεύουν να απολυθούν για να ικανοποιηθεί ο Μινώταυρος της τρόικα και των εγκαθέτων της Κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Οι Δήμαρχοι, με την άρνησή τους να υποταχτούν στα κελεύσματα Μητσοτάκη, δείχνουν το δρόμο σε όλη τη δημόσια διοίκηση που απειλείται με κατάρρευση από τις πολιτικές απολύσεων και ιδιωτικοποίησης που υλοποιούνται.

Η κατάλυση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων από το διοικητή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων είναι μνημείο αντιδημοκρατικότητας και επιβολής παράνομων και επικίνδυνων πράξεων διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι γιατροί του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στέκονται στο πλευρό του Δημάρχου Πατρέων και ζητούν την άρση κάθε δίωξης και την επαναφορά της νομιμότητας στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας". 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο της Πάτρας σε ανακοίνωση - ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

            Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του επανελέγχου των ΙΔΑΧ στους Δήμους, με εντολή  της συγκυβέρνησης που κινείται στις κατευθύνσεις του Καλλικράτη και του ευρωμονόδρομου.

            Πρόκειται για αντιλαϊκή πολιτική ενταγμένη στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα συνολικά , που μέρος τους είναι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.

            Αυτή η πολιτική οδηγεί σε ανατροπή εργασιακών σχέσεων με απολύσεις εργαζομένων, σε συρρίκνωση κοινωνικών δομών, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων.

Εκεί στοχεύει η διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που ανακαλεί η κυβέρνηση διορισμούς εργαζομένων που δουλεύουν για 10 – 15 χρόνια, έχουν ελεγχθεί από Δήμους και υπηρεσιακά συμβούλια, από τον ίδιο τον ΑΣΕΠ και νομιμοποιήθηκαν με Νόμο του κράτους. Δεν παρανομούν οι Δήμαρχοι που αντιστέκονται και στέλνονται στους Εισαγγελείς αλλά η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί της που δεν διστάζουν να «τσαλαπατούν» τους ίδιους τους νόμους που ψήφισαν, όταν ωφελούν τους εργαζόμενους.

Όσο για τη διαδικασία των «πλαστών πτυχίων» σκοπίμως τα ενέπλεξε η κυβέρνηση στη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων. Πρόκειται για εντελώς ξεχωριστό ζήτημα που έχει πάρει εδώ και καιρό το δρόμο του, όπου υφίσταται τέτοιο θέμα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων. Η κυβέρνηση το αξιοποίησε ως προπαγανδιστικό πυροτέχνημα, που στοχεύει στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, τον κοινωνικό αυτοματισμό και στη διαίρεση των ίδιων των υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιδιώκει να επιβάλλει την πολιτική φορομπηξίας στο λαό, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των απολύσεων, βάζοντας ακόμη και στο «γύψο» τους αιρετούς που θα αντισταθούν προς τις υποδείξεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, με βάση τα παραπάνω αποφασίζει ότι:

  • Κανένας Δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Ελλάδας να μην προχωρήσει στο λεγόμενο ΄΄επανέλεγχο΄΄ των συμβάσεων ΙΔΑΧ. Καμία διαθεσιμότητα – καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων. Να καταργηθεί ο νόμος 4281/2014.
  • Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό, που  

    αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση και  

    αυτών των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.

  • Να σταματήσουν οι διώξεις των αιρετών, η ποινικοποίηση των αιρετών που η κυβέρνηση εγκαλεί στην τάξη.
tags: Πάτρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)