to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 07.11.2012

Κοινωνία

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα

Φοράει μαύρα ρούχα, έχει μούσια και μαλλιά, σκουλαρίκι στο αυτί του, μαντήλια, παπούτσια "μάχης". Μην είναι σύντροφος, μην είναι συναγωνιστής; Όχι, είναι η Ελληνική Αστυνομία στο πλευρό του διαδηλωτή. Γιατί και ο διαδηλωτής, πολίτης είναι.


Σήμερα το πρωί (7/11), κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές. Και, φυσικά, ειπώθηκαν ατάκες και ατάκες. "Και τι σημαίνει "βουλευτής", ρε; Τι είναι το κοινοβούλιο, δηλαδή; Κι εσείς τι είστε, βασιλιάδες; Στο απυρόβλητο;" Εμείς κακοπροαίρετοι δεν είμαστε, υποστηρίζουμε λυσσαλέα πως και τον κ. Δένδια να είχαν μπροστά τους, πάλι έτσι θα αντιδρούσαν τα incognito παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας.

"Στην τσάντα μου έχω τις χειροπέδες μου, υπάρχει πρόβλημα;". Οπωσδήποτε όχι. Δεν πέσαμε δα κι απ΄τα σύννεφα. Άλλοι, βέβαια, ήταν πιο διαλλακτικοί και μας τόνισαν πως "Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι, έτσι βγάζουμε τα λεφτά μας". Σαφές. "Κι εγώ συνδικαλιστής είμαι κι έχω ευαισθησίες", τόνισε ο επικεφαλής μίας από τις ομάδες. Επίσης σαφές.

Η αλήθεια είναι πως δεν πειστήκαμε για το αγνό των προθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, αλλά ακόμα κι αν το είχαμε κάνει, στο επόμενο στενό μας περίμενε μια "έκπληξη". Νέοι, γένια, μαλλιά, κουκούλες, ύφος ζοχαδιασμένο από τη λύσσα της ταξικής πάλης, τσιγάρο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν αν είναι αστυνομικοί. Η απάντηση δόθηκε. Η επόμενη εύλογη: "Κι αφού είστε αστυνομικοί γιατί έχετε κουκούλες;". "Γιατί έτσι μας αρέσει" και απομακρύνθηκαν αφού πρώτα, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, απαίτησαν να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες.

ΥΓ 1: "Να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες" και μάλιστα μπροστά τους. Γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν τις μπορεί τις αδιακρισίες. Εξάλλου ποτέ δε δημοσίευσε στοιχεία διαδηλωτών ή αντιεξουσιαστών ή "οροθετικών" ιερόδουλων. "Μην κάνεις ό,τι δε θέλεις να κάνουν και σε σένα" είναι το μότο στη ΓΑΔΑ.

ΥΓ 2: Ένας από τους ασφαλίτες φεύγοντας γύρισε την πλάτη και η μπλούζα του με μεγάλα άσπρα έγραφε St. Pauli. Μεγάλη η χάρη του Αγίου, τον φυλάει εν ώρα υπηρεσίας, μάλλον.


Τελικά έγιναν μόνο 2 (δύο) προσαγωγές, η μία μάλιστα πριν ξεκινήσει η παρέμβαση! Πού οι... ένδοξες κατοστάρες κι οι εκατοπενηντάρες... Σύμπτωση;


Δείτε το βίντεο:



Βίντεο- φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας


Σημερινές εξελίξεις (7/11):

Με απειλές και με μηνύσεις δεν μπορεί να μας φοβίσει ο κ. Δένδιας

Με νέο ακροδεξιό παραλήρημα και γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα απαντά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη χθεσινή παρέμβαση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στα ασφαλίτικα μπλόκα.

Για άλλη μία φορά ο κ. Δένδιας βρίσκεται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος μόλις λίγες μέρες μετά την υπόθεση των βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο σε ξένα ΜΜΕ με τον κ. Δένδια να δίνει ρέστα τζάμπα μαγκιάς και να προαναγγέλλει μηνύσεις σε ξένα δίκτυα. Λίγες μέρες μετά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαψεύστηκε από τους ιατροδικαστές. (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Σήμερα, λοιπόν, ο κ. Δένδιας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/EKM για αντιποίηση αρχής, καθώς και να εξομοιώσει την Αριστερά με τους ναζί νοσταλγούς του Χίτλερ.

Όπως αναφέρει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ο κ. Δένδιας αντί να απολογηθεί για την αυθαίρετη και αντισυνταγματική πρακτική των προληπτικών προσαγωγών, κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM που την απέτρεψαν χτες διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Αντί να εξηγήσει πώς ακριβώς προστατεύεται το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνάθροιση, όταν εμποδίζεται η πρόσβαση στις διαδηλώσεις από τους μυστικούς αστυνομικούς που συλλαμβάνουν στο σωρό τους προσερχόμενους διαδηλωτές, εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες. Αντί το Υπουργείο να σταματήσει τη βάρβαρη διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών, προσάπτει στο left.gr ότι δημοσιεύει φωτογραφίες αστυνομικών που παριστάνουν τους διαδηλωτές. Αντί να δώσει τέλος στην προκλητική ασυλία των ναζί τραμπούκων, μετέρχεται εκ νέου την άθλια θεωρία των δύο άκρων, της οποίας η χρήση από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία."


Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο κ. Δένδιας διέκοψε τη συζήτηση για να επαναλάβει περίπου όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να πάρει την παρακάτω απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνη:  «Διακόπτετε τους εισηγητές για να κάνετε αυτές τις βρώμικες καταγγελίες σας; Τις βρώμικες καταγγελίες σας, οι οποίες έρχονται από το παρελθόν και δυστυχώς είναι κολλημένες στη δεκαετία του '50. Ξέρετε, είμαστε στο 2012, όχι στο 1950. Εδώ εσείς κάνετε το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος σε αυτή την αίθουσα, κι αντί να είσαστε αυτός που κατευνάζει τα πνεύματα, είστε αυτός που ρίχνει λάδι στη φωτιά. Και μάλιστα σε μέρες που είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Δεν υπάρχει καμιά αντιποίηση, απολύτως καμία, για συζήτηση που έγινε με τους υπεύθυνους των αστυνομικών αρχών. Όταν βλέπουμε δήθεν κύριους της Ασφάλειας,  κι έχουν διάφορα από πίσω, τσαντάκια, παρατσαντάκια, τσαντούλες, σακίδια, και κουκούλες... Έχουμε υποχρέωση, και ερωτούνταν οι υπεύθυνοι: "κύριοι, τι έχουν αυτοί μες στις τσαντούλες τους;", μήπως είναι αυτοί που προκαλούν κατά καιρούς διάφορα επεισόδια στο όνομα της περιφρούρησης της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας; Αυτές τις καταγγελίες σάς τις επιστρέφουμε, δεν θα μας γυρίσετε στο παρελθόν».


Μετά τις δηλώσεις του κ. Δένδια στη Βουλή, οι Αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη διενέργεια προανάκρισης για τη δημοσιοποίηση, μέσω του βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας, φωτογραφιών αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το περιεχόμενο του βίντεο, που περιλαμβάνει και δηλώσεις προσώπων καθώς και το προανακριτικό υλικό που συλλέγεται θα υποβληθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
 

Σχετικά με το θέμα, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας δήλωσε: «Πλανάται πλάνην οικτραν ο κ. Δένδιας αν νομίζει πως η αστυνομία είναι "ιδιωτικός στρατός" της κυβέρνησης, που έχει το δικαίωμα να λειτουργεί και να διαπράττει δημόσια αδικήματα, ανεξέλεγκτα. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πλάνη του αν νομίζει πως με απειλές και μηνύσεις μπορεί να μας φοβίσει. Του απαντάμε: Εμπρός λοιπόν, εδω είμαστε».


Διαβάστε αναλυτικά τις σημερινές σχετικές με το θέμα εξελίξεις εδώ


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)