to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:23 | 27.06.2015

Πολιτική

Παρέμβαση Μέρκελ ζητούν Πράσινοι και Αριστερά

Την παρέμβαση της Άγκελα Μέρκελ μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες ζητά η πρόεδρος των Πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ τονίζοντας ότι "είναι εντελώς ανεύθυνο σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να αφήνεται μια τόσο σημαντική απόφαση αποκλειστικά στα χέρια του Eurogroup".


Οι ευρωπαίοι ηγέτες και πρώτα από όλους η Άγκελα Μέρκελ πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε η Ζιμόνε Πέτερ. Αν οι ευρωπαίοι ηγέτες αδιαφορήσουν είναι σαν να παραδέχονται ότι η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις, τόνισε η πρόεδρος των γερμανών Πρασίνων.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Πρασίνων Άντον Χοφράιτερ επέκρινε στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα n-tv την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διεξάγει δημοψήφισμα με τόσο ασφυκτικές προθεσμίες.

Στα χέρια της Μέρκελ το μέλλον του ευρώ

Έκκληση για παρέμβαση της Αγκελας Μέρκελ απευθύνει και η ηγεσία του κόμματος η Αριστερά λέγοντας ότι το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της καγκελαρίου. Πρέπει να είναι εφικτή η παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά μια εβδομάδα, δήλωσαν οι πρόεδροι του κόμματος Κάτγια Κίπινγκ και Μπερντ Ρίξινγκερ, αλλά και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Γκρέγκορ Γκίζι.

"Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον του. Η Άγκελα Μέρκελ πρέπει να σταματήσει αυτή την "τεχνοκρατική τρέλα" της ευρωζώνης. Σε περίπτωση που δεν το πράξει τότε αυτό θα είναι το μεγαλύτερό της λάθος, αλλά και η αρχή μιας συνεχούς κρίσης για τους ανθρώπους στην Γερμανία, αλλά και το σύνολο της Ευρώπης", προειδοποιεί η ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς.

Στέφανος Γεωργακόπουλος (afp, dpa) 

Πηγή: Deutsche Welle

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)