to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 01.10.2014

Κοινωνία

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα: Ζητούσαν το Λοβέρδο, συνάντησαν τα... ΜΑΤ (βίντεο - φωτογραφίες)

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα αφού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου μαζί με απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ διαμαρτυρήθηκαν για τις απολύσεις και εισέπραξαν τη βίαιη αντιμετώπιση των δυνάμεων καταστολής


Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο πολιτικό γραφείο του Α. Λοβέρδου ζητώντας συνάντηση μαζί του. Μάταια όμως καθώς ο υπουργός Παιδείας «απουσίαζε». Στη συνέχεια, ομάδα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα συνάντησε αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Τελικά, μόνος συνομιλητής των εργαζομένων έμειναν τα ΜΑΤ που τους απώθησαν βίαια, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

 
 

Η συνεχής ενημέρωση (από @dromografos):

00:10 Αποχώρησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στο κέντρο της Αθήνας.

Στους εκπαιδευτικούς δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και ορίσθηκε συνάντηση για την προσεχή Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα.

 

18:30 ΜΑΤ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου απώθησαν τους διαδηλωτές.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Φωογραφίες:  

18:10 Oμάδα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και αντιπροσωπεία από τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, βρίσκονται αύτή την ώρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις, ενόψει της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου στις 18.00. Οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί παραμένουν στο γραφείο του υπουργού παιδείας Α. Λοβέρδου.


 

ΤΩΡΑ-Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

14:20 Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επίμονα συνάντηση με τον Α. Λοβέρδο. Παραμένουν μέσα και έξω από το πολιτικό του γραφείο φωνάζοντας συνθήματα κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Νωρίτερα:

Αυτή τη στιγμή (13:10 μ.μ.), πλήθος εκπαιδευτικών (περίπου 50) σε διαθεσιμότητα πραγματοποιούν αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας μέσα και κάτω από το πολιτικό γραφείο του κυρίου Λοβέρδου. Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα βρίσκονται μέσα και έξω από πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας και ζητάνε συνάντηση μαζί του.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Αρνούνται να συναντήσουν τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό. Ο Α. Λοβέρδος αδυνατεί να τους συναντήσει διότι, σύμφωνα με τους συνεργάτες του βρίσκεται στη Βουλή.

Βίντεο από τη διαμαρτυρία:

 

Πληροφορίες - φωτογραφία: @dromografos

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)