to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παράσταση για τους σύρους πρόσφυγες σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας - Γ. Σακελλαρίδης: «Ο δήμος Αθηναίων να δώσει άμεση λύση για τη στέγαση και σίτισή τους»

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι σύροι πρόσφυγες παραμένουν στο Σύνταγμα - Παράσταση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας - Σε προσωρινή στέγαση κάποιων προσφύγων στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και στον ξενώνα για αστέγους του Δήμου προχωρά ο δήμος Αθηναίων


Ενημερώσεις:

23:00 "Merry Christmas Greece": Στα χέρια των προσφύγων η φωτογραφία συμπατριώτη τους που έχασε τη ζωή του στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. (φωτογραφίες: @ToSofoPaidi

Media preview

22:10 Ερώτηση της Μπ. Σπινέλι για τους σύρους πρόσφυγες στο ευρωκοινοβούλιο 

21:30 Ανοιχτή Συνέλευση των Σύρων προσφύγων και αλληλέγγυων στο Σύνταγμα. (Φωτογραφία: @Inflammatory_)

Media preview

-------------------------------------

Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σχετικά με το ζήτημα με τους Σύρους πρόσφυγες στη πλατεία Συντάγματος, που συνεχίζουν τη πολυήμερη απεργία πείνας. 

Ο δήμος Αθηναίων όπως τόνισε, στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Καμίνης, μετά από συνεργασία που είχε με όλους τους αρμόδιους φορείς, προχωρά στη προσωρινή στέγαση προσφύγων στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και στον ξενώνα για αστέγους του Δήμου, ενώ θα τους προσφέρει σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον, η Εκκλησία της Ελλάδος θα φιλοξενήσει σε πολυκατοικία  στην Κυψέλη 30 οικογένειες.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμίνης, αφού υπογράμμισε ότι «η πολιτεία έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί λύση από την ΕΕ και κάλεσε τους πρόσφυγες να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Η Ανοιχτή Πόλη και ο επικεφαλής της Γαβριήλ Σακελλαρίδης ζήτησαν από το Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του για την στέγαση, τη σίτιση και την περίθαλψή των Σύρων προσφύγων. (περισσότερα εδώ)

 

Παράλληλα, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Σύριους Πρόσφυγες πραγματοποίησε παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά. Αντιπροσωπεία των Σύριων Προσφύγων μαζί με αλληλέγγυους φορείς ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να παράσχει στέγαση και να υιοθετήσει τα αιτήματά τους προς την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Φωτογραφίες:  

___________________________

Δεκαπέντε ημέρες καθιστικής διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα συμπληρώνουν οι Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί προκειμένου να τους δοθεί άσυλο και στέγη. Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιούν και απεργία πείνας.

Οι Σύροι πρόσφυγες, έχοντας ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου και αναζητώντας ασφάλεια για τους ίδιους και τα παιδιά τους, έκαναν ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι που το αποτέλεσμά του ήταν να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα και να απειλείται ξανά η ζωή τους, αυτή τη φορά από την πείνα και το κρύο.

Οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, αντιρατσιστικές οργανώσεις, αλλά και απλός κόσμος, έχουν βρεθεί στο πλευρό των Σύρων προσφύγων από την αρχή. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης και της Περιφέρειας βρέθηκαν στο Σύνταγμα από την πρώτη μέρα και με παρέμβασή τους αποτράπηκε η βίαιη εκκένωση της πλατείας από την αστυνομία –τουλάχιστον προς το παρόν.

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Σύριους Πρόσφυγες καλεί σε παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, σήμερα Πέμπτη 4/12 στις 2 μ.μ., στην Πλατεία Κοτζιά. Αντιπροσωπεία των Σύριων Προσφύγων μαζί με αλληλέγγυους φορείς θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να παράσχει στέγαση και να υιοθετήσει τα αιτήματά τους προς την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ.

 

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλά στο Κόκκινο για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τους Σύρους πρόσφυγες στη πλατεία Συντάγματος.    
Τη παρέμβαση της πολιτείας και του δημάρχου της Αθήνας ώστε να δοθεί άμεση λύση για τη στέγαση και τη σίτιση των Σύρων προσφύγων στη πλατεία Συντάγματος ζήτησε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να δράσει και «να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει με ανακοινώσεις».

Τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής, παρά το γεγονός ότι δεν έχει στην ιδιοκτησία της κτήρια, έχει ήδη έρθει σε επαφή με άλλους δήμους και φορείς για την εξεύρεση λύσης για τους πρόσφυγες. 
 

Έκκληση βοήθειας:

Χτες, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, βράχηκαν όλα τα πράγματα των Σύρων προσφύγων που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας στο Σύνταγμα.

Έχουν ανάγκη από:

- κουβέρτες γιατί αυτές που είχαν βράχηκαν και δεν θα είναι δυνατόν να στεγνώσουν μέχρι σήμερα το βράδυ

- τέντα για βροχή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)