to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 04.10.2014

Πολιτική

Υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ τελικά ο Κουβέλης - Δε θα καταθέσει η ΚΟ πρόταση ενάντια στην υποψηφιότητά

Στο στόχαστρο βουλευτών και στελεχών βρέθηκε την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δέχτηκε σφοδρή κριτική αρχικά από τον Γιάννη Πανούση και τον Γιώργο Κυρίτση που του ζήτησαν να παραιτηθεί.


Να μην θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να ζητήσουν από τον Φώτη Κουβέλη οι βουλευτές του κόμματος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο του κόμματος. Ωστόσο, αυτός ξεκαθάρισε πως επιμένει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι βουλευτές συνεδρίασαν χθες βράδυ ατύπως και συμφώνησαν να θέσουν το αίτημά τους στον Φ. Κουβέλη, τον οποίο ενημέρωσαν λίγο αργότερα. Αντιπρότειναν δε για την ηγεσία του κόμματος τον Νίκο Τσούκαλη ως αρχαιότερο βουλευτή.

Νωρίς σήμερα το πρωί στενοί του συνεργάτες τόνιζαν ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ σε κάθε περίπτωση. Το θέμα τελικά ξεκαθαρίστηκε λίγο αργότερα από τον γραμματέα της Κ.Ο. κ. Αναγνωστάκη, από τον οποίο σύνεδροι ζήτησαν να ενημερώσει το σώμα για το τι έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Κάποιοι χαρακτήρισαν την ενέργεια των βουλευτών "πραξικόπημα" και τους ζήτησαν να παραιτηθούν.

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκτίμησε ότι πρέπει να έχει μια συζήτηση με τον πρόεδρο, εξηγώντας του ότι θα ήταν χρήσιμο να μην βάλει υποψηφιότητα και να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση ενώ ο κ. Κουβέλης να παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ευχαρίστησε την Κ.Ο. και τους είπε ότι θα σκεφτεί την πρότασή τους μέχρι το πρωί του Σαββάτου όπου τους ενημέρωσε ότι επιμένει να είναι υποψήφιος. Η κοινοβουλευτική ομάδα του απάντησε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση ενάντια στην υποψηφιότητά του ανέφερε ο κ. Αναγνωστάκης. Υποστήριξε ακόμη ότι "η πρόταση προς τον κ. Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του δεν ήταν πραξικόπημα, θεωρούσε η Κ.Ο. ότι μπορεί να συμβάλει στην ενότητα του κόμματος και ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του συνεδρίου".

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Κουβέλης υποστηρίζοντας ότι το σενέδριο θα πάρει τις αποφάσεις του με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Επιβεβαίωσε τα γεγονότα όπως τα παρουσίασε ο κ. Αναγνωστάκης, τονίζοντας ότι η συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν κράτησε ούτε δέκα λεπτά. Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα βρουν ενωμένη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και καλό είναι να σταματήσει εδώ η οποιαδήποτε συζήτηση για το τι έγινε την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Φώτης Κουβέλης είχε υποβάλει παραίτηση από τη θέση του προέδρου μετά την συντριβή των ευρωεκλογών, αλλά ταυτόχρονα είχε θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)