to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:59 | 13.11.2013

Κοινωνία

Παρά την καταστολή: η αντίσταση συνεχίζεται στις... «Σκουριές» της Ηλείας (βίντεο)

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ξανά την πρόσβαση των απορριμματοφόρων στις «Λίμνες» - Δείτε το ρεπορτάζ του «Cosmos tv»


Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το «εγκληματικό», όπως το χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι, έργο της  εναπόθεσης σκουπιδιών στη χωματερή, οι κάτοικοι επιμένουν να υπερασπίζονται τον τόπο τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να πλησιάσουν τα απορριμματοφόρα ξανά. Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια του Δημάρχου Πύργου να χρησιμοποιήσει τον ευαίσθητο περιβαλλοντολογικά χώρο στις όχθες του Αλφειού και προσκείμενο στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, ως χωματερή εγκαθιστώντας δεματοποιητή αποβλήτων:

Την Τρίτη 12/11 αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν σε ιδιωτική περιοχή και προσήγαγαν έξι άτομα (μεταξύ των οπόίων και ένα άτομο με αναπήρία!) και τους μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία. Όπως αναφέρει το koutipandoras.gr αναφορικά με την πρωτοφανή κατασταλτική επιχείρηση, κλούβες της αστυνομίας απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στην χωματερή σε δύο σημεία της γέφυρας του Αλφειού απαγορεύοντας την διέλευση οχημάτων και πολιτών. Ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς οδηγοί οχημάτων που ήθελαν να περάσουν από την γέφυρα και εκατοντάδες εργαζόμενοι αποκλείστηκαν εκεί.Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι κατά την διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας οι κλήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων γίνονταν με μεγάλη δυσκολία ενώ το τηλεφωνικό δίκτυο στα Μακρίσια νεκρώθηκε για δύο περίπου ώρες.

 
 
IMG 2461
 
 
 

Οι κάτοικοι, παρά τη μη έκδοση προσωρινής διαταγής για τη διακοπή εναπόθεσης απορριμμάτων και την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, θα συνεχίσουν  τον αγώνα  μόνοι τους απέναντι στις δημοτικές αρχές και τα συμφέροντα εργολάβων, που λυμαίνουν τον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνουν, δεν είναι τοπικό καθώς ανάλογη ήταν και η περίπτωση της Κερατέα και πολλών άλλων δήμων και κοινοτήτων. 

Όπως υπογράμμισε πρόσφατα η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, και στην περίπτωση των «Λιμνών», «βλέπουμε καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατίας, φαινόμενα που φτάνουν σε απαγωγές κατοίκων, όπως γίνεται και στη Χαλκιδική, λες και πρόκειται για εγκληματίες. Ποινικοποιούνται και κατατρομοκρατούνται οι άνθρωποι που παλεύουν για τον τόπο τους την στιγμή που η χώρα ξεπουλιέται σε επιχειρηματίες και τα σκάνδαλα είναι βουνό. Στην Ηλεία μέχρι να φτιάξουν το φαραωνικό εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης για το οποίο λίγα είναι γνωστά, γιατί φροντίζουν οι υπεύθυνοι γι' αυτό, προσπαθούν να βρουν πρόχειρες λύσεις τεχνολογιών όπως οι δεματοποιητές, που σε άλλες περιοχές έχουν αποτύχει παταγωδώς και έχουν δημιουργήσει μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Απόδειξη είναι η εκτός ελέγχου κατάσταση των δεμάτων στη θέση Ποτόκι, όπου η άδεια λειτουργίας έχει λήξει καθώς και ο χρόνος παραμονής των δεμάτων. 

Η Ηρώ Διώτη μίλησε «στο Κόκκινο» (105,5) για τα σχέδια δημιουργίας δεματοποιητή στις Λίμνες Ηλείας και τις αντιδράσεις των κατοίκων:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)