to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 29.06.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Θέλουμε να ρίξουμε το ΟΧΙ του λαού στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης (βίντεο)

"Θέλουμε να ρίξουμε το ΟΧΙ του λαού στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης" δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης. "Το δημοψήφισμα συνιστά μια διαπραγμάτευση με άλλα μέσα και έχει στόχο να επανακινηθεί αυτή, με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό".


«Κανονικά καταβάλλονται οι μισθοί και οι συντάξεις» είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το αργότερο ως την άλλη Δευτέρα μπορεί και πολύ νωρίτερα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας εξήγησε τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση, κίνηση άμυνας προστασίας των καταθετών και του τραπεζικού συστήματος, επιβεβλημένη μετά την απόφαση του Eurogroup να παγώσει τη ρευστότητα.

«Το ΟΧΙ και το ΝΑΙ αφορούν αν αποδεχόμαστε τα τελεσίγραφα των δανειστών για την καταστροφή της χώρας και της οικονομίας αποσαφήνισε ο Π. Σκουρλέτης και δεν έχουν σχέση με το πλαστό ερώτημα που θέτει η αντιπολίτευση «ναι ή όχι στην Ευρώπη».

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε μια τακτική των δανειστών παρελκυστική που ήθελε να ροκανίσει το χρόνο για να πετύχει οικονομική ασφυξία στη χώρα.

Βαρεθήκαμε την προπαγάνδα των δανειστών και των συστημικών μέσων

«Σε περίπτωση ΝΑΙ θα διαλυθεί ο ελληνικός τουρισμός, θα μειωθούν οι συντάξεις και θα ενταθούν οι δύσκολες συνθήκες στα μνημονιακά χρόνια.  Το ‘'Ναι'' σημαίνει ότι θα ξεπαστρέψουμε τον ελληνικό τουρισμό, οι προκαταβολή στη φορολογία εισοδήματος θα πάει στο 100%, θα μειωθούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Θέλουμε να φορολογείται το αγροτικό εισόδημα από επιδοτήσεις πάνω από 12.000;»

«Δεν είναι δική μας ευθύνη, το γεγονός ότι επικράτησαν οι πιο ακραίες φωνές στην Ευρώπη, παρά τις υποχωρήσεις που κάναμε όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν και μετά αρνήθηκαν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης» τόνισε ο υπουργός ρωτώντας τους παρουσιαστές: «Εμείς ολοκληρώνουμε. Θα ξαναβρεθούμε χωρίς εσένα» είπαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, στο Eurogroup. Εσείς αυτό το ανέχεστε;»

«Ειδικά ο σταθμός αυτός ασκεί μία κριτική άνευ προηγουμένου . «Βαρεθήκαμε την προπαγάνδα των δανειστών και των συστημικών μέσων» απαντώντας ο Π. Σκουρλέτης στην «επίθεση» των δημοσιογράφων που παρουσίαζαν ως διάλογο, ερωτήσεις και επιχειρήματα την προπαγάνδα των δανειστών.

Μάλιστα θα προσθέταμε ότι ξεπέρασαν τους δανειστές αφού έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι οι δανειστές απέσυραν τη δική τους πρόταση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων!

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)