to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 24.04.2014

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης στον Alpha 9,89: Τυχοδιωκτική και ανεύθυνη η στάση της ΝΔ στα ζητήματα της Θράκης

Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ την ίδια στιγμή πληθώρα υποψηφίων συνεργαζόμενων με την Ν.Δ. σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο στέλνουν ευχές προς το κόμμα του Σαδίκ, το μειονοτικό κόμμα, να πάει καλά στις εκλογέ»


Η συνέντευξη του Π.Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ Alpha 9.89 (Δ.Βερύκιος – Π. Κουσουλός):


 

  • Καλημέρα κ. Σκουρλέτη. Αναρωτιόμαστε κατά πόσο είναι εθνικά ωφέλιμο όλο αυτό το νταβαντούρι που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τα θέματα της μειονότητας, με αφορμή τις δυο υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες δέχτηκε πραγματικά πυρά από το κυβερνητικό κόμμα.

Σας απαντώ ευθέως. Δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο και είναι κανείς να απορεί με τον τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο τρόπο εκ μέρους της Ν.Δ. που τέθηκαν στο τραπέζι ζητήματα και κατηγορίες απέναντι στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης και λέγοντας ότι υποκύπτει στις πιέσεις των ακραίων κύκλων του τουρκικού προξενείου. Διότι αυτά δεν τα εκστομίσαμε εμείς, τα είπαν από την άλλη πλευρά.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται και η υποκρισία τους γιατί κατηγορούν μεν την αντιπολίτευση για μια τέτοια στάση, ενώ την ίδια στιγμή πληθώρα υποψηφίων συνεργαζόμενων με την Ν.Δ. σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, αυτή τη στιγμή στέλνουν ευχές προς το κόμμα του Σαδίκ, το μειονοτικό κόμμα, να πάει καλά στις εκλογές

  • Εσείς γιατί αποσύρατε τις υποψηφιότητες;

Τη δεύτερη υποψηφιότητα την αποσύραμε γιατί κάνουμε μια πολιτική αρχών με βάση τις αξίες μας και τις πεποιθήσεις μας στη Θράκη. Δηλαδή, θέλουμε την αρμονική συμβίωση με τη μειονότητα εκεί και την πλειονότητα, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διακρίσεων, πρώτα απ’ όλα είναι Έλληνες πολίτες. Θέλουμε, λοιπόν, ανθρώπους από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτιά μας, που να υπηρετούν ακριβώς μια τέτοια αντίληψη. Θέλουμε οι απόψεις τους να είναι συγγενείς με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Με αυτή την έννοια θεωρήσαμε ότι ένας άνθρωπος που φωτογραφίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, όπως ο κ. Κουρτ, αλλά που κυρίως πριν από ενάμισι μήνα ευχήθηκε στο κόμμα που αυτή τη στιγμή επωάζεται, που θα κατέβει στις εκλογές, που φιλοδοξία του είναι να είναι το μοναδικό μειονοτικό κόμμα εκεί, με προφανείς σκοπούς.

Από την άλλη η υποψηφιότητα της κας Σαμπιχά δεν αντικατοπτρίζει, δεν αντιπροσωπεύει αυτήν μας την αντίληψη. Αυτό κάναμε.

Θα μου πείτε, μήπως υπήρξε λάθος προχειρότητας στην αρχή; Μπορεί  και να υπήρξε. Σημασία έχει τα λάθη να διορθώνονται. Αλλά, υποκρισία, επιπολαιότητα και εθνικά επιζήμια διχαστική ρητορεία από εμάς δεν θα ακούσετε.

  • Τότε γιατί ή Αυγή ρίχνει λάδι στη φωτιά και δίνει και το δικαίωμα σε όλους …

Γιατί το λέτε αυτό;

  • Ποιος, λέει, είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριληφθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλλει στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν λάθρα την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας Ρομά, που έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια την ελληνική ακροδεξιά; Ξέρετε αυτό, έτσι όπως γράφτηκε στην Αυγή, αφήνει απ’ τον καθένα αυθαίρετα να συμπεράνει και η φαντασία του τρέχει. Για παράδειγμα, σιγά μη και δεν το αξιοποιούσαν  τα ΝΕΑ. Που τα ΝΕΑ σας έχουν στοχοποιημένους και εσάς προσωπικά εδώ και τρία χρόνια. Δεν το περιμένατε; Και βάζει στο κάδρο τον Βίτσα. Εγώ, εξ’ όσων γνωρίζω, δεν είναι ο Βίτσας.

Που τα είδατε αυτά; Αυτά τα συμπεράσματα από πού τα βγάζετε;

  • …. Τα ΝΕΑ, λένε σήμερα, η Αυγή αδειάζει τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε τα ΝΕΑ. Τα ΝΕΑ παίζουν το ρόλο τους και επιτελούν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Έχουν θάψει δηλώσεις, του κ. Χριστόπουλου για παράδειγμα που έχει αναγκαστεί πέντε φορές να διευκρινίσει τι λέει για τα ζητήματα της Συνθήκης της Λωζάννης ότι δεν το αμφισβητεί, πέντε φορές είχε στείλει επιστολές ο άνθρωπος……. Έχει ξεχαστεί…

  • Υπάρχει θέμα με τον Βίτσα ή δεν υπάρχει;

Κανένα απολύτως. Αυτό που λέτε τώρα είναι …..

  • Είδατε εφημερίδες σήμερα το πρωί; Τα είδατε τα ΝΕΑ, στην πρώτη σελίδα χτύπημα.

Ρωτήστε τον μπάρμπα μου τον ψεύτη. Τα ΝΕΑ όμως πρώτα θα πρέπει, αν θέλουν να κάνουν αντικειμενική δημοσιογραφία, να εγκαλέσουν τον Σαμαρά γιατί το ’89 σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Εποπτεία» μιλάει περί τουρκικής μειονότητας. Το ξέρετε εσείς αυτό; Έχει δημοσιευτεί  και στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην Ελευθεροτυπία κατά το παρελθόν. Ψάξτε το να το βρείτε.

  • Όχι. …….Ήταν νέος τότε και δεν ήξερε….

Α, ήταν νέος τότε. Τώρα ωρίμασε και βλέπετε τα κάνει όλα καλά.

  • Ήταν λάθος η επιλογή της Σαμπιχά;

Αν η επιλογή της κας Σαμπιχά ήταν αυτή που ταίριαζε σε μας, θα την είχαμε αφήσει εκεί που ήταν.

  • Ποιος την έκανε, λοιπόν, αυτή την επιλογή; Ποιος είναι υπεύθυνος;

Αυτό είναι αντικείμενο μιας συζήτησης, θα έλεγα, πρώτα απ’ όλα εσωτερικής και δευτερεύουσας σημασίας. Ειλικρινά το λέω, δεν καταλαβαίνω τι θα κάνουμε αυτή τη στιγμή, θα στήσουμε κανένα δικαστήριο;…. ποιο είναι το λάθος δηλαδή; Ότι εγώ θεωρώ …ότι έχω μια καλύτερη υποψηφιότητα; Εμείς θέσαμε τέτοια ζητήματα τα οποία θέτει αυτή τη στιγμή η Ν.Δ.; Που πυροδοτεί καταστάσεις με φοβερά τυχοδιωκτικό τρόπο;

  • Δηλαδή απ΄ ότι κατάλαβα, σήμερα από την Κουμουνδούρου θα παίξει πολύ το θέμα των δηλώσεων Σαμαρά το ΄89 που μιλάει για τουρκική μειονότητα

Βεβαίως και θα αποκαλύψουμε όλη την υποκρισία της Ν.Δ. που, ενώ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του, την ίδια ώρα ο κ. Χασάν Χασάν, αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κομοτηνής πάει και συναγελάζεται με τους εκπροσώπους του DEB, του μειονοτικού κόμματος του  Σαδίκ που θα κατέβει στις εκλογές και  του εύχεται καλή επιτυχία, την ώρα που ο περιφερειακός τους σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Παυλίδη έχει κάνει το ίδιο. Τώρα συμβαίνουν αυτά. Για να μην μιλήσουμε κατά καιρούς για τους διαφόρους πολιτικούς…

  • Βγήκαν οι φωτογραφίες…

Έχουν ήδη δοθεί…

  • Η απάντηση της Ν.Δ. βέβαια…

  • Μήπως όμως είναι ώρα να σταματήσει αυτός ο πετροπόλεμος μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τα μειονοτικά, γιατί όπως είπαμε από την αρχή και συμφωνήσαμε ότι μόνο εθνικά επιζήμια είναι όλη αυτή η συζήτηση κι όλος αυτός ο ντόρος που έχει προκληθεί;

Ναι, αλλά σας είπα και πριν ότι δεν τον προκαλέσαμε εμείς

  • Κι εσείς το σηκώσατε το γάντι απ΄ ότι βλέπω…

Το σηκώνουμε το γάντι για να αποκαλύψουμε ακριβώς την τυχοδιωκτική λογική Σαμαρά. Ξέρετε κάτι; Όταν σε καθοδηγεί ο Μπαλτάκος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης….

  • Έφυγαν αυτοί…

.. Είναι επόμενο, είναι μέσα στο DNA της πολιτικής Σαμαρά. Ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει διαγραφεί ακόμα. Δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζει. Ο κ. Κρανιδιώτης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)